Setpagina van: Fred Kriekaard


Mijn HiFi-systeem
De 4 Kef speakers zijn mijn trots: Deze oorspronkelijk ruim 40 jaar oude speakers zijn volledig herbouwd: de kasten zijn volledig door mijzelf ontworpen en gebouwd. De Scheidingsfilters zijn opnieuw opgebouwd met high-end componenten, de tweeters zijn eerst vervangen door Audax-tweeters, type: TW025M0. Begin 2008 zin er Fountek Ribbon tweeters, type: NeoCd 1.0 1,5" ingeplaatst. De interne bedrading is 2,5kw. De speakers zijn op de set aangesloten dmv. 4kw. cable. In eerste instantie bestond de set uit 2 104`s en 2 Corelli`s, inmiddels zijn de Corelli`s ook omgebouwd tot 104`s.
De basis van de audioset bestaat uit Vincent&Luxman componenten: Een Vincent SA-31 hybride voorversterker en een Vincent SP-331 hybride eindversterker van 2x150w. De buizen maken het geluid van deze versterkerset extra warm, terwijl de ringkerntrafo van de SP-331 van ruim 1000watt (!) enorme kracht geeft. De tuner is een Vincent ST-U3 RDS. Daarnaast uit een ruim 30 jaar oude Luxman serie een G-120A equalizer. De set bestaat verder uit een Pioneer DVR-555 HS DVD/HD-recorder, Een Pro-Jekt RPM1 draaitafel, aangevuld met een Vincent PHO-111 Phono-pre-amp. In een Denon Docking station staat een 120 Gb iPod, welke op het netwerk is aangesloten. De nieuwste aanwinst is een Networked Media Tank van Popcorn, de C-200. Deze NMT bevat een 1 Tb interne harde schijf en 2 WD externe schijven van elk 1,5 Tb. Op deze 4 Tb staan zo`n 150 films, 100 muziekfilms, alle foto`s en zo`n 80 Gb aan muziek. Deze Popcorn staat rechtstreeks aangesloten op het netwerk en kan zelfstandig downloaden. Om e.e.a. te kunnen schakelen qua video/audio is de set aangevuld met een 4 kanaals audio/video-switch en en een 3 kanaals HDMI-switch. De gehele set kan worden bediend met een Logitech Harmony 885 universele afstandsbediening. Naast een Senheiser HD-202 hoofdtelefoon beschik ik over een AKG K940AFC draadloze hoofdtelefoon om te luisteren zonder anderen te storen.
De gehele set is geaard en staat op een separate stroomgroep met randaarde. De gehele set staat op een zelf ontworpen en gebouwd rack, waarbij alle componenten vrij hangen.

Volledige audioset

Pro-Jekt RPM-1

Kef 104 fk3

Kef 104 fk3

De volledige Kef familie

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Akoestiek aanpassing * Anders Luxman G-120A Equalizer
Aantal groepen * Anders Aparte stroomgroep met randaarde.
Hoofdtelefoon AKG K 940 AFC
MP3 speler Apple iPod 120 Gb
Luidsprekerkabel Blue Jeans Cable 4k
Docking station Denon ASD-3W
Alignment tools HQ Products AV-switch
Luidspreker voor KEF 104 fk3
Luidspreker voor KEF 104 fk3
Multi-speler Modificatie PopCorn C-200
DVD/Harddisk-recorder Pioneer DVR-555 H-S
Complete platenspeler Pro-Ject RPM-1
LCD-Scherm Samsung LW20M21C
Hoofdtelefoon Sennheiser HD-202
Voorversterker Vincent SA-31
Eindversterker Vincent SP-331
Tuner Vincent ST-U3S RDS
Phono versterker Vincent PHO-111
* Mijn KEF familie. Zelfbouw In dit artikel wordt de ontstaansgeschiedeni...

Mijn HiFi Geschiedenis
Muziek speelt al in belangrijke rol in mijn bestaan vanaf heel jonge leeftijd. Als 13-jarige al druk in de weer met bouwen van allerlei componenten en stapels elpees kopen. Samen met een schoolvriend een discotheek gebouwd en daar jaren mee gedraaid in een jongerencentrum. Daarnaast toen al begonnen met drummen. Later is het drummen wat verwaterd, maar de muziek hobby ging onverminderd voort. Ik ben toen ook gaan werken in een audio/video&witgoed bedrijf en kocht van alles. Onder andere 2 oude lelijke KEF 104 speakers, welke ik later volledig omgebouwd heb en nu nog naar volle tevredenheid spelen. Ondertussen ook weer aktief gaan drummen in een rockband, zie ook www.crusaderspark.nl

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Een transparant midden, een sprankelend hoog en een stevig en gedefinieerd laag.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
geen

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
geen

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
2 kamers en-suite, in de achterkamer 2 104`s, in de voorkamer 2 104`s. De kamers hebben een parketvloer en geglasvliesde wanden en plafonds.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
375 CD`s en 75 (muziek) DVD`s. Genre: Rock, Jazzrock, Pop, Blues, Mainstream.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
Wekelijks


Hobbies
Muziek kijken & luisteren
Drummer in een rockband

Fred Kriekaard


Aan het optreden met mijn 12-jarige zoon

Leeftijd 62 jaar
Beroep Operationeel Manager
Set Stereo
Nieuwprijs 8.500

Deze set is online gezet op
03-maart-2006 . Ondertussen is deze pagina 11288 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 20-februari-2019


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Klassiek
 • Reggae
 • R&B
 • Blues
 • Funk
 • Symphonisch
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Thriller
 • Documentaire

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets