Setpagina van: Smartie


Mijn HiFi-systeem
Big Rack: Mark Levinson, Chapter Audio en Vivid Audio
Mobile: Audeze en Questyle

Sennheiser HD800

QP2R - headphone heaven

Big rack

Kabel mania

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Interlink #naam Accusound
Netsnoer #naam Accusound
Hoofdtelefoon Audeze LCD-2
Hoofdtelefoon Audeze ISine 20
Aantal groepen B&W Schone groep
Eindversterker Chapter Couplet 400s
Voorversterker Chapter Preface Plus
(SA)CD-speler Chapter Sonnet
Interlink Crystal Cable Micro Diamond
Luidsprekerkabel Dynaudio Ocos (40 meter)
Demper/kegel/cones/spike Finite elemente Ceraball
Meubels Finite elemente Spider
D/A converter Mark Levinson 36
(SA)CD-speler Mark Levinson 390S
D/A converter Mark Levinson 360S
Losse voeding Modificatie Aspa verdeelblok (met Belden en Bals)
Netsnoer Nordost Cables Valhalla
Overige accessoires Nordost Cables Qv2
Overige accessoires Nordost Cables Qk1
Interlink Nordost Cables Valhalla Digital XLR
Interlink Shunyata Research Ztron Cobra XLR
Netfilter Shunyata Research Hydra 4
Demper/kegel/cones/spike Stillpoints Ultra SS
Demper/kegel/cones/spike Stillpoints Ultra Mini
Netfilter Transparent Cable Power Isolator 8 MM
Luidspreker voor Vivid Audio K-1

Mijn HiFi Geschiedenis
NAD, Rega, Cyrus, Meridian, Monitor Audio, Siltech, PS Audio, Acoustic Zen, Transparant, MIT, Xavian, Wadia, Shunyata Research.

03-2022
Ook de interlinks van Nordost, de SPM, vervangen voor Accusound. Het is waar wat ze zeggen bij Accusound, je hoort nu alleen nog muziek en niet de kabel.

12-2021
Even de hele set opgeschoond, verschillende Nordost en LossLess netsnoeren eruit, en alles bekabeld met Accusound netsnoeren. Nordost interlinks hebben plaatsgemaakt voor Crystal Cable. Oh ja, en Stillpoints Ultra SS onder de eindversterker gezet. Laag en diep laag heeft nu veel meer accenten, waarbij midden en hoog mooi open en helder blijven. Zeker een aanrader.

09-2020
De Nordost Qk1/Qv2 achterin de Transparent Powerbank gestoken. Ik had wel gelezen dat dit een groot verschil kon maken, maar hier was ik niet op voorbereid. Als je een mooie set hebt en het je kan veroorloven...doen!

07-2019
De Transparent Power Isolator 8 MM vervangt de Shunyata Hydra 4. De Shunyata is een passief filter, waar de Transparent actieve filters heeft op alle individuele outlets. De kleine Hydra is geschikt voor analoge en digitale apparatuur, niet voor eindversterkers (de Cyclops overigens wel). Op de Transaparent kunnen ook eindversterkers aangesloten worden zonder dat de doorvoer van het vermogen wordt gelimiteerd (zoals bij andere netfilters die de spanning opnieuw opbouwen bijvoorbeeld). De Shunyata limiteert overigens ook niet omdat het een passief filter is.

02-2019
Een prachtige Chapter Audio Sonnet CD speler staat nu ook in het rack. Gebruik deze speler als loopwerk, maar kan desgewenst ook als DAC/PRE gebruikt worden. De Sonnet is heel ruimtelijk, een fluweel hoog met heel veel details in het middengebied. De Levinson 390s gebruik ik voor CD's als ik ook druk in het laag op de juiste manier wil horen.

12-2017
Upgrade naar de QP2R van Questyle gemaakt en de ISine20 van Audeze aangeschaft. Dit zijn de beste doppen tot nu toe, wat een magisch geluid komt hieruit, zo ruimtelijk en precies.

En op de valreep van het jaar een ML 390S aan de set toegevoegd als loopwerk ter vervanging van de ML 37.

2-2017
De ultimate portable speler is binnen, de Questyle QP1R DSD speler. Gecombineerd met de Sennheiser hoofdtelefoon is dit mobiel audio Walhalla. En over Walhalla gesproken, een Valhalla powercord voor de Chapter aangeschaft.

11-2016
Naast mijn Shure SRH940 voor onderweg, heb ik nu ook een Sennheiser HD800: hi-fi met een hoofdband! Wat een schitterende weergave. Het lijkt alsof je speakers om je hoofd heen geplakt zijn.

9-2016
De Siltech SPX-30 (mkII G5) powercables zijn vervangen door Nordost Brahma`s en een Valhalla. De Valhalla op de cd speler gezet, immers je beste netsnoer moet op de bron. De Brahma`s zijn op de DAC, pre-amp en de Chapter gezet. Het verschil is opmerkelijk, geluidsbeeld wordt opener, detailrijk, transparent. Nordost is een van de weinige die gelooft in een `loom`, als je de interlinks en netsnoeren door de hele set van Nordost houdt, kan dat een samenwerkend effect hebben.

Verder staan de componenten nu solide op Belgisch hardsteen van 15kg per stuk.

Een goed rack, ontkoppeling en goede stroomvoorziening waren voor mij de laatste aandachtspunten.

Heeft een tijd geduurd om tot deze set te komen, maar het resultaat is er ook naar. Kan ook zeggen dat ik niet meer naar techniek en componenten luister, maar gewoon naar...muziek.

6-2016
Eindelijk een fatsoenlijk rack gekocht, een Spider van Finite Elemente. De plateau`s zijn van Belgisch hardsteen.

10-2015
De Cube van Chapter Audio is aangekomen. Vivid en Chapter zijn voor elkaar gemaakt, voor mij een onverslaanbare combinatie als het komt op moeiteloos spelen, vloeiend, zijde zacht en als het moet alles uit de kast kunnen trekken op een gecontroleerde wijze. Klasse D met Hypex module...nooit gedacht, maar oh zo blij dat ik het gevonden heb.

09-2015
Een Shunyata Hydra is toegevoegd aan de set met een Ztron Viper C19 powercord. Het verschil tussen de P500 en de Hydra is dat ik het idee had dat de P500 iets terughoudend was in de stroomvoorziening (op een hoger volume spelen om dezelfde output te krijgen). Bij de Hydra is dat niet, en de Hydra wordt niet zo warm als de PS Audio. Aan de andere kant heeft de Hydra weer niet de Clean en MultiWave II van de P500.

05-2105
De Levinson 36 heeft plaatsgemaakt voor een Levinson 360s. Een statement product van Levinson. Deze DAC uit de 3 serie die qua ontwerp en bouw tegenwoordig niet meer gemaakt wordt, vandaar ook dat ik denk dat mensen deze serie vast houden en er weinig van op de markt komt, wat natuurlijk ook geldt voor de 1 en 2 serie van ML.

05-2015
Deze week mijn ML37 weer opgehaald bij Edwin Laurens van Audio Artistiek in Vries, Groningen. Het loopwerk heeft een nieuw & orgineel Philips Pro2 laser unit gekregen en Edwin heeft een aantal modificaties aangebracht. Het resultaat is dat hij niet alleen weer speelt als een zonnetje, maar ook met een aantal extra`s: meer details, bredere soundstage, betere scheiding van instrumenten, meer lucht lijkt wel en de kenmerkende druk in het laag is nog steeds aanwezig maar nog wat strakker. Al met al een zeer geslaagde revisie (bedankt Edwin!).

03-2015
De Power Conditioner UPC-200 heeft plaatsgemaakt voor een P500 van PS Audio. Met 24 kg schoon aan de haak voegt deze niet alleen meer kilogrammen toe, maar vooral een bredere soundstage, het hoog is wat meer knisperend, midden goed geplaatst en het laag wat minder rond. Aan te bevelen in iedere serieuze set.

01-2015
De Wadia 850 is vervangen voor een Meridian 800v2. Ondanks zijn leeftijd blijft dit een hele mooie machine. Toendertijd een reference product en in veel opzichten is die dat nog steeds.

04-2013
De MIT digital reference tussen loopwerk en DAC vervangen voor een Nordost Valhalla digital: een Valhalla werkt als glassex voor de ramen!

11-2011
De levinson 380 pre-amp is binnen. Naar mate die wat begint te settelen, klinkt dit wederom als een stap verder. Deze voorversterker geeft een strak geluid, meer dan de meridian 502. De meridian is wat meer analoog, deze levinson is meer precies ook nog bij hogere volumes. Het blijft allemaal heel goed geproportioneerd zonder dat het midden wegzakt. Wat betreft ruimtelijkheid en detaillering zal er nog wat meer geluisterd moeten worden. In combinatie met de poweramps en de Vivids is komt deze voorversterker goed tot zijn recht.

09-10
Ben al weer een paar weken naar de Vivid`s aan het luisteren. In één woord: geweldig. Zijn er nog betere speakers te vinden? Misschien wel, maar dit komt heel akelig dicht bij de werkelijkheid. Zo moeiteloos en vloeiend als dat ze spelen, transparant en geheel zonder kleuring. Ik heb de spiker er niet onder gedraaid, niet nodig want de composiet kast geeft geen enkele trilling, dus is er ook geen energie af te voeren via de spikes. Door de twee woofers aan de achterzijde worden de lage tonen heel mooi geneutraliseerd en heb ik geen last meer van staande golven. Omdat ze zo makkelijk spelen, kan ik uren luisteren zonder vermoeid te raken. Het design daar moet je van houden, je vindt het mooi of niet. Er is geen tussenweg en dat geldt ook voor het geluid. Het is gewoon goed, misschien wel het beste, in ieder geval wat ik gehoord heb.

10-09
En ja hoor, ook een goed snoer op de dac levert weer wat op. Meer details en betere plaatsing/staging, lijkt wel of de parabool meer naar onderen en achteren gaat. Betekent evenwel dat ik weer een boel cd`s opnieuw kan ga luisteren. Lekker!

03-2009
Ook voor de dac is nu een Siltech SPX-30 G5 binnengekomen. Was even wachten op het originele netsnoer van de Levinson (Audiac bedankt hiervoor!) want de aansluiting zit op de bodemplaat van de machine en heeft een kleine haakse connector. Deze kan dus nu op de Siltech gemonteerd worden in plaats van het Z-cord van MIT. Hopelijk brengt dit weer een verbetering teweeg.

02-2009
Nieuwe foto`s. Na een paar weken luisteren valt me op dat de Mark Levinsons inderdaad hun reputatie waarmaken (één van velen), een bijzonder goed gecontroleerde bas weergave. Op zich is het vreemd natuurlijk dat een speler dat voor elkaar kan krijgen, je zou eigenlijk verwachten dat de (pre) amp dit klusje goed (of niet goed) zou klaren.

01-2009
De Meridian 508/24 is vervangen tegen een 36 Dac en 37 loopwerk van Mark Levinson. Niet dat de 508 een slechte speler is, verre van dat. Het is een heel open en snelle speler, zeer gedetailleerd en heel ritmisch. Best wel analoog, alleen in de hele set net wat te warm naar mijn smaak.

De ML combinatie is heel clean, open, een mooi lang doortekenend hoog, bijna knisperend in mij set. Het haalt net dat beetje te veel aan warmte eruit en geeft er een goede brede en diepe sounstage voor terug. Het komt goed los van de speakers. Het laag is strak, heel strak met een goede druk of slam zoals ze zeggen. Een van de beste upgrades van de laatste tijd.

04-2008
Gisteravond bij Audiac de Wilson Alexandria 2 gehoord ... nee dat is het verkeerde woord en doet niet recht aan wat het was ... beleeft. Dit kan voor mensen de absolute benadering zijn van de werkelijkheid in geluid reproductie. Alle andere merken ten spijt, dit was wel gewoon goed, binnen 1 minuut viel alles op zijn plaats met de muziek die we mochten horen. Je ziet gewoonweg niet meer dat ze 1meter80 hoog zijn. Gebouwd vanuit een visie van compromisloos ontwerp en uitvoering. Pure passie van Wilson. Maar om nu te zeggen dat dit ook mijn speaker is, nee helaas niet. Persoonlijk vind ik dat ze niet muziekaal zijn, ze worden met passie ontworpen en gemaakt, maar spelen niet met dezelfde passie.

03-2008
Verder met demping/ontkoppeling gegaan door Finite Elemente Ceraball onder de speler te doen. In één woord WOW! Het hoog wordt hoger, de bas sneller en strakker, meer diepte. Ik vraag me maar niet af hoe dit kan want de dempertjes zien er niet erg speciaal uit; klein voetje, ceramische balletje de grootte van een hele kleine erwt en een dop. En het schijnt niet alleen onder mechanische apparatuur te werken, ook bij dac`s, versterkers enz. Misschien dat dit ook nog wel gebeurd. Nu maar eens even de cd collectie opnieuw gaan beluisteren. Happy demping!

02-2008
De krachtpatsers van Meridian zijn binnen, de 557 stereo eind versterkers die nu opgesteld staan als twee bi-amp & bi-wire versterkers. Ze zijn ook te bridgen naar mono powerhouses met een vermogen van >900W per stuk in 4 Ohm, maar er werd gezegd in fora dat ze eigenlijk ontworpen zijn voor bi-amping. Wel nu het resultaat mag er zeer zeker wezen. Ze leveren absolute controle en stabiliteit, mooie brede en diepe soundstage, snel en een mooie nagalm. Ze zijn zwaarder dan mijn speakers eigenlijk nodig hebben, maar ik denk dan maar dat een lelijk eendje met een dikke V8 onder de kap nog altijd beter en soepeler zal lopen dan zonder..... Dit zal zeker niet voor ieder merk gelden noch in iedere situatie, maar hier wel!

10-2007
Ontkoppelen werkt echt, probeer maar eens kleine stukjes MasterBase onder je speakers te schuiven want dat geeft het meest hoorbare effect. Onder apparatuur kan het ook trouwens.

Goede netsnoeren kunnen heel veel bijdragen aan het verder optimaliseren van het geluid. Probeer eens een goede te lenen en zet deze op je speler, je zal verbaasd zijn over het resultaat (wel dan even goed de fase bepalen).

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Met de Vivid`s gaat de muziek beleving naar een heel ander niveau. Dit geeft de WOW! factor. Met de Chapter voor -en eindversterker is dit nu een heel behoorlijke set, Recent heb ik de Stillpoints Ultra Mini's onder de Levinson CD speler gezet, nog meer rust en ruimte, zowel in diepte als in de breedte. Terwijl de nieuwe Nordost Qk1/Qv2 AC enhancer en harmoniser de stroomvoorziening verbeteren en het geheel naar een nog hoger plan trekken

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Het huis, de accoustiek is zo niet goed: betonnen doos met glazen pui van 6 meter en harde natuurstenen vloer

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Les Davis als het meezit

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Zie foto

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
1000+

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Alijd te weinig

Hoe vaak kijkt u film?
Gelukkig niet


Hobbies

Smartie


Leeftijd 102 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
22-juni-2007 . Ondertussen is deze pagina 20074 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 11-mei-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 54 m2
 • Afmeting 9 bij 6 meter
 • Hoogte 2.40 meter
 • Inhoud 129 m3

Muziekvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets