Setpagina van: Bert


Mijn HiFi-systeem
High-end stereo set met zowel een digitale (CD) en analoge (Vinyl) bron.

Complete set

TW-Acustic Raven AC - onklopbare prijs/kwaliteit verhouding

Lyra Titan i op Graham Phantom (B-44)

T2i - absolute topklasse

Onmisbaar in elk High-End systeem: PS Audio Power Plant Premier

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Platenmat Boston Audio Design MAT 1
Luidspreker voor Dynaudio Special 25
Geluidsdempers en isolatoren Finite elemente Cerabase
Meubels Finite elemente Pagode Master Reference
Arm Graham Engineering B-44 (Phantom)
Interlink Graham Engineering IC-70
Voorversterker Hovland HP-200-P
Element Lyra Titan i
(SA)CD-speler Metronome Technologie T2i
Interlink MIT MAGNUM MA - 2m RCA
Interlink MIT MAGNUM MA - 2m XLR
Eindversterker PASS LABS X250.5
Plasma-Scherm Pioneer PDP-XDE436
Netfilter PS Audio Power Plant Premier

Mijn HiFi Geschiedenis
Is allemaal op zeer jonge leeftijd begonnen, maar natuurlijk niet op dit niveau. Eerste setup was stereo, nl. een sony versterker, cd-speler en platenspeler en B&W 320 speakers. Nadien een Sony ES multikanaalsset met B&W-speakers uit 600 reeks. Versterker was de STR-VE777ES, andere types ken ik niet meer. In augustus 2004 kocht ik mijn eerste `high-end`-apparaat: een Clearaudio Champion Limited met Symphony MC en Basis phonopre. Toen is het allemaal snel gegaan. Eerst kocht ik mij in december 2004 de Perreaux R200i geïntegreerde versterker. In april 2005 gevolgd door de Dynaudio Special 25s samen met Rel Stentor sub. De sub werd begin 2006 verkocht omdat ik hem voor muziek niet gebruikte. In juni 2005 werd dan de Pass Labs X2.5 en X250.5 combinatie geleverd. Dit was een hele verbetering ten opzichte van de Perreaux. In augustus van dit jaar kocht ik de Acoustech PH-1P phonopre. Einde van 2006 kwam de Metronome T2i CD-speler erbij. Dit nadat ik mijn zomerverlof opofferde om in héél Europa CD-spelers te beluisteren. Deze was zoveel beter dan de concurrentie dat het uiteindelijk zowat de enige keuze was voor mij (Kalista ging me net iets te ver, ook omdat ik analoog prefereer) In augustus 2007 werden de Pass Labs X2.5 en de Acoustech verkocht omdat er een nieuwe voorversterker met ingebouwde phonopre in de plaats kwam: de Hovland HP-200-P. Dit in afwachting van mijn trots: de TW-Acustic Raven AC met Graham Phantom en Lyra Titan i. Zo kwam ik tot de set die er nu staat en waarvan ik dagelijks geniet.
--------------------------------------------
Update: De Hovland werd ondertussen uitgerust met NOS-buizen. 2 x ECC803S en 1 x ECC801S van Siemens uit 1953... Ik verving ook de resitoren in de phonostage met naked Caddock resistors. Deze ingrepen zorgen echt voor een aanzienlijke vooruitgang.

Ondertussen heb ik ook een tweede arm op de Phantom gezet; op aanraden van de ontwerper van de tafel en na een uitgebreide, vergelijkende luistersessie bij hem thuis kocht ik mij een BREUER DYNAMIC 8C aan, de laatste versie van deze legendarische arm. Hierop zit momenteel de Lyra Titan i en op de Phantom zit nu een originele Parnassus. Die kan ik later laten ombouwen tot een Olympos.

Tegenover de Phantom doet de Breuer alles beter: zachter in het hoog, krachtiger in het laag en transparanter en met natuurlijker klanken in het middengebied. Echt een upgrade op alle gebied en dat had ik zelf niet verwacht ! Ook werd de Raven AC uitgerust met een nieuw armbord met ingebouwde VTA-afstelling.

Update: Eindelijk heb ik m`n nieuwe speakers: de ASI Tango R (review op 6moons, in het archief) Foto`s zal ik later oploaden, nu eerst genieten. Fantastische speaker, helemaal full range in een mooie, kamervriendelijke kast. Ongelofelijk open, snel en dynamisch... net wat ik nodig had om de set af te werken.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Zeer rustig, natuurlijk, vloeiend met goede plaatsing en een open, transparant 3D-beeld. Mooi, strak laag.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Akoestiek van de kamer. Is nog niets aan gebeurd.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Luidspreker upgraden.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Kamer van 5,5m op 4.5m onder dak met maximale plafondhoogte van 2.8m zonder enige vorm van acoustische behandeling. Buiten de racks staan er 2 zetels in...

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
LP: +700

CD: +300

DVD: +500


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks; zo veel mogelijk

Hoe vaak kijkt u film?
2-3 per maand


Hobbies

Bert
Leeftijd 46 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
03-januari-2008 . Ondertussen is deze pagina 12528 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 19-augustus-2021


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
 • Rock
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Wereldmuziek
 • Reggae
 • Blues
 • Electronic
 • Rock `n Roll
 • Ska

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Links vrienden
Bladeren tussen sets