Setpagina van: Wijnand Klaver

Besprekingen
Mijn set is ook besproken door Bert Dekker van HiFi.nl,
dit artikel kun je hier lezen.Mijn HiFi-systeem
Ik heb twee sets.De vermelde nieuwprijs en de door mij betaalde prijs geldt voor beide sets opgeteld.Een set in de pianolesstudio en een set in mijn werkkamer, die ook als specifieke luisterkamer dienst doet.Die set komt later aan bod.
De set in de lesstudio bestaat uit een Accuphase E 308,Marantz CD 14 met een Sony MD 50 ES speler en als weergevers de Dynaudio 1.3 mkII. Deze staan op Target stands. De bekabeling is Kimber KS 1021 met WBT 0108 aan de cd en John van Gent zilver/goud (derde versie)met WBT 0108 aan de md. Speakerkabels zijn de John van Gent zilver/goud met WBT 0600 bananen. De Accuphase stuurt de Dynaudio`s perfect aan en is muzikaal en dynamisch.
De stroomvoorziening gebeurt door een Groneberg stekkerblok met netfilter, een Cardas Golden Reference aan de versterker en een Sign Audio 150 powercord aan de cd. De Sony heeft helaas een vast dun netsnoer.Verder gebruik ik een Siltech Signature digitale kabel. de Golden Ridge.
Op mijn werkkamer staat een Unison Research Mistery One vv. verbonden met John van Gent puur zilver (tweede versie) met WBT 0101 aan de Tube Elysium Les Nations mono blokken.Deze hebben 4 maal KT 88 van JJ en leveren 90 watt buizenvermogen.(Zie onderstaande link van de bouwers gebr. Mijnster.) Als bron een Audio Analogue Maestro cd speler.Met als interlink de Kimber KS 1021. De speakers zijn de Dynaudio Contour 3.0. Verbonden met Revelation Audio Labs Testament Cryo Silver Reference luidsprekerkabel en WBT`s aan de eindversterkers, die ook WBT aansluitingen hebben. De tuner is de Onkyo Integra 9090II niet meer jong, maar nog steeds de top op fm tuner gebied, verbonden met de John van Gent zilver;goud ( derde versie) met WBT 0108.
De stroomvoorziening gaat via een Kemp Powerstrip. De stroomkabels aan de UR en de AA zijn de Kemp Power Plus. Aan de Les Nations de Kimber PK 10 Gold powercable.
Het geheel staat in een audiomeubel van Musictools, een Italiaans design product met veel aandacht voor demping en terugkoppeling.
Ik heb na 23 jaar mijn draaitafel weer van zolder gehaald.Dat is de Micro Seiki DD 40.Is in perfecte staat gebleven. Nu ga ik me orienteren op een nieuw element en een mooie phonotrap.
Het leuke is, dat ik twee totaal verschillende installatie`s heb. Buizen en transistor.
www.klavierles.nl

Hifiset werkkamer

Unison Research Mistery One

Hifiset leskamer

Tube Elysium Les Nations

Micro Seiki DD 40

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Geintegreerde versterker Accuphase E 308
(SA)CD-speler Audio Analogue Maestro
Luidspreker voor Dynaudio Contour 1.3 mkII
Luidspreker voor Dynaudio Contour 3.0
Luidsprekerkabel John van Gent zilver/goud
Interlink John van Gent 2e versie zilver
Interlink John van Gent 3e versie zilver/goud
Netfilter Kemp Elektroniks Powerstrip
Losse voeding Kemp Elektroniks Power plus
Interlink Kimber Kable KS 1021(2x)
Luidsprekerkabel Kimber Kable Kimber Monocle XL
Losse voeding Kimber Kable PK 10 Gold
(SA)CD-speler Marantz CD 14
DVD-speler Marantz DV 17
Complete platenspeler Micro Seiki DD 40
Tuner Onkyo Integra 9090II
Voeding Phonomena null
Interlink Revelation Audio Labs Paradise Cryo Silver Reference
Luidsprekerkabel Revelation Audio Labs Testament Cryo Silver Reference
Hoofdtelefoon Sennheiser HD 600
MiniDisc-speler Sony MD 50 ES
Voorversterker Unison Research Mistery One
Eindversterker Zelfbouw Tube Elysium Les Nations

Mijn HiFi Geschiedenis
Mijn eerste set kocht ik in 1973 bij van Ingen in Zaandam. Dat was een Ferguson receiver, met een houten kast (komt nu weer terug)en IMF Super Compact speakers. Daarbij een Micro draaitafel.Vervolgens werd er een Yamaha CR 800 receiver gekocht en een Yamaha cassettedeck. Dat deck werd later vervangen dor een Nakamichi N600, die met dat consoleachtige model. Mijn receiver werd vervangen door de Yamaha C4/M4 voor-eindcombinatie , die de nieuwe Kef 104ab gingen aansturen.De tuner werd een Yamaha T1, die nu nog dienst doet in de installatie van mijn vriendin. Het deck werd begin jaren tachtig vervangen door een Harman Kardon. Toen die na 2 jaar de geest gaf , heb ik een Nakamichi CR5 gekocht.Die heb ik nu nog!!In 1988 kocht ik mijn eerste cd speler , een Yamaha CDX700.Die werd in 1992 vervangen door de Denon 2560EX, een vMedevoort modificatie type.Daarna werd de tuner vervangen door de Onkyo 9090II. Inmiddels had ik mijn zinnen gezet op een Accuphase E206 , die ik in 1991 kocht.Toen bleken mijn speakers dat niet helemaal aan te kunnen en heb ik een hachelijk avontuur met Pied Piper gehad. Uiteindelijk werd het Impulse 74.Toen ik in 1997 naar dit huis verhuisde, ben ik eigenlijk weer opnieuw begonnen.
Allereerst heb de Dynaudio Contour 3.0 gekocht in 2001. Eerst aan de Accuphase E 206 maar later hybride, met de Unison Research Mistery One als vv. en de Sphinx PJ 12 als ev.


Via Sander Mijnster heb ik kennis gemaakt met zijn prachtige buizenproducten.Na een luistersessie bij hem thuis, zijn de push pull eindversterkers op mijn set beluisterd.En alles viel op zijn plek. De klank van de piano won aan gloed en performance.De combinatie met mijn moeilijke Dynaudio Contour 3.0 met een rendement van 86 db is verrassend goed.Want alles klinkt nu echt los en met een mooi strak laag. Je zou kunnen zeggen dat kracht ,muzikaliteit en soepelheid hier hand in hand. gaan.Strijkers zijn voelbaar. Het orkest zit er helemaal. Alles ademt en dat is eigenlijk het belangrijkste aspect van goede hifi en is de grote verdienste van deze Les Nations: Muziek moet ademen. Dus heb ik besloten de Sphinx PJ 12 te verkopen en de Les Nations aan te schaffen. Voorzien van WBT uitgangen en 4/6 Ohm speakerterminals.
Ze worden nu gebouwd en zijn in okt 2005 afgeleverd. Dat wordt smullen!!!

Inmiddels, (20 sep 2005) zijn de Les Nations eindversterkers gebouwd door Ton en Sander Mijnster. Zie foto thumbnail.En ze zien er werkelijk prachtig uit en klinken fenomenaal. Deze zullen, wat mij betreft, me de rest van mijn muzikale leven vergezellen. Het zijn unieke met de hand gemaakte producten voor een prijs/kwaliteit,waar geen Chinees tegen op kan.En ik denk,dat dat voor andere buizenmerken ook wel opgaat.
Kijk maar eens op Sanders site:
http://www.geocities.com/mijnster62/mypage.html

Ik heb sinds 9 maart 2006 ook een nieuwe interlink voor mijn buizenset en Audio Analogue Maestro speler.Het merk is Revelation Audio Labs, type Paradise Cryo Silver Reference met WBT 0110ag silver Nextgen. Een geweldige interlink.Ik denk ,dat dit een van de allerbeste interlinks is op dit moment.Hij is handgemaakt , komt uit de USA, prijstechnisch en muzikaal zeer interessant en concurrerend met mijn Kimber KS en Siltech SQ.Maar is wel kritisch ten op zichte van de gebruikte apparatuur.
Sinds 12 januari 2007 heb ik (nog op proef) een geintegreerde Audia Flight Two versterker.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Warm,krachtig en in balans. Vooral na het wisselen en experimenteren van kabels en interlinks.Ook heb ik de speakers licht ingedraaid. Het laag won daarbij en is nu mooi strak. Met een breder podium.

Verder uiterst muzikaal,ongekleurd en toch met veel dynamiek.Soms weleens een beetje te open.Typisch Dynaudio.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Ik ben op zoek naar een nieuw element en phonotrap voor mijn Micro Seiki DD 40 draaitafel.Tips welkom!!

Inmiddels in 2008 gekozen voor de Lyra Dorian en de Phonomena phonopre.een zeer gelukkige combinatie.


Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Ik heb de Les Nations buizen eindversterkers gekocht en de Sphinx PJ 12 verkocht. (zie verder onder Mijn Hifi geschiedenis) Ik heb plannen ,om mijn weergevers te vervangen door andere.Ik denk aan Zingali,Opera,of een andere mooie Italiaan. In elk geval een speaker,die wat meer smooth en warmte geeft, dan Dynaudio, die nog wel eens nerveus en fel kan klinken. Vooral bij klassieke muziek. Als iemand ideeen heeft, hoor ik dat graag.

Ook als er iemand eens wil komen luisteren. Welkom!!

Wel ben ik nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van DAB radio.

Ik heb sinds 1 december een PURE digitale tuner gekocht,de DRX 702ES, met een kleine antenne. En het moet gezegd, mooi gaaf geluid.Er moet wel een goede koper interlink aan, bv de KimberKS1021.Om het geluid wat warmer te maken ,Maar op zich is het een weergave zonder ruis en storing.Maar na een aantal maanden luisteren, ben ik toch weer naat mijn oude FM tuner teruggegaan. Is uiteindelijk muzikaler.


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
De studio is een voormalige garage en meet 6 bij 3. De hoogte is 2 meter en dat verklaart, dat het niet makkelijk is geweest om deze set tot klinken te brengen.

De wanden en het plafond zijn van gipsplaat en de vloerbedekking is laagpolig tapijt. De set staat in de breedte en ik het extra gedempte gordijnen.

De werkkamer is 6 bij 4 en aan de hifiset kant 3 meter hoog.Het plafond loopt dan af tot 1.50. Wanden en plafonds van gipsplaat en laagpolige vloerbedekking .Achter de set zit een lang smal raam op kniehoogte.


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ik heb 900 cd`s voornamelijk klassiek met heel veel orgel. Dat is mijn vak trouwens.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Ik luister meestal `s avonds 2 tot 4 uur. Maar ook veel radio.

Hoe vaak kijkt u film?
Nauwelijks, ik ben geen filmliefhebber.Ik heb wel een DVD. de Marantz DV 17.


Hobbies

Overige
Op 20 oktober 2005 om 08.45 u heb ik de 10000e bezoeker mogen verwelkomen.
Kijk ook eens op mijn website.www.klavierles.nlUPDATE 22 april 2005: Bespreking Tube Elysium Les Nations.

UPDATE 10 mei 2006. Mijn set beluisterd. Bert Dekker was hier op bezoek om mijn set te recenseren.Gebruik deze link, of toets in Google: Wijnand Klaver.
http://www.hifi.nl/allesover.php?id=1806

UPDATE 22 mei 2006.
De Vandenhul Revelation vervangen door Revelation Audio Labs Testament
Cryo Silver Reference luidsprekerkabel met WBT.

UPDATE 28 mei. De Marantz PM 14 is verkocht.Daar moet aan de Dynaudio Contour 1.3mkII een nieuwe versterker komen.Lastige keuze.

UPDATE 9 juni. De Siltech SPX 20 netkabels aan de buizen eindversterkers zijn vervangen door de Kimber PK 10 Gold.
Ik heb de Hidiamond Hipower plus 2 luidsprekerkabels verkocht en vervangen door de Kimber Monocle XL.

UPDATE 15 juni. De Siltech SQ 80 G3 en de FTM3 G3 zijn verkocht.

UPDATE 28 juni. De Vandenhul the Revelation is verkocht en vervangen door Revelation Audio Labs cryo silver Testament met WBT spades en WBT bananen aan de versterkers.


Aanschafplannen voor de toekomst:
Een nieuwe geintegreerde versterker voor de lesstudio. Ik denk aan de buizenversterker van Sander Mijnster, zie hierboven. Of een Unico SE, Audia flight Two. Ik ben er nog niet uit. Wellicht dat ik ook mijn Dynaudio 3.0 vervang door Opera Callas Diva.En de 1.3 MKII voor een mooie Zingali Overture 2. Wordt vervolgd.
UPDATE 15 januari 2007
Luistertest Audia Flight Two.
Ik heb deze versterker op proef aan mijn Dynaudio Contour 1,3 mkII.
Deze 20 kg wegende Italiaan is heel mooi afgewerkt met WBT klemmen voor de luidsprekerkabels en 4 mooie ingangen voor RCA en 1 gebalanceerde. De versterker heeft oa een regelbare input per ingang. Handig bij mijn laagrendements speakers. Het vermogen ligt aan 4 ohm rond de 180 watt.Dat betekent wel dat ik met volume naar -25 db moet openzetten.Maar met de Gain input regelaar,kan ik nog wat corrigeren.De versterker onthoudt de instellingen in standby stand. Wat ik een minpuntje vind, is als je de instellingen wilt veranderen ,er een hele korte onderbreking in de weergave komt. Maar ach ,dat doe je maar een keertje. Verder vind ik de volumeknop wat dun uitgevallen ,waardoor hij niet lekker pakt. Als bron gebruikte ik mijn Marantz CD 14. De interlinks waren de Siltech SQ 88 classic , de Kimber KS 1021 en de John van Gent 2e versie in puur zilver.
Direct uit de doos viel al op,hoe los nij al klonk.Na een dag inspelen begon het feest echt.De 4e Symfonie van Brahms met de Berliner olv Bernstein mocht het eerst proberen. Wat een podium en diepte. Het koper is echt koper. Strijkers hebben een welhaast fluwelen klank. Even dacht ik naar een buizenversterker te luisteren. Maar dat is het niet. Wel een Italiaan,dat wel....
Toen kwan Heinrich Schutz met Symphoniae Sacrae olv Konrad Junghenkel aan de beurt. Weer dat zelfde beeld: helder, fluweelzacht,maar toch krachtig met veel emotie.
Als laatste een opname van het Orgel van de Dom in Keulen,met de Danse Macabre van Saint-Saens voor orgel bewerkt en gespeeld door Wilfried Bonig. Een mirakels stuk,wat een kracht en intensiteit. En dat op die kleine monitors?
Al met al een versterker met potentie en emotie. En een die raad weet met moeilijkere speakers,zoals Dynaudio.En vooral,muzikaal!!


UPDATE 17 febr 2007. Ik heb de Pure DAB tuner verkocht. Is toch niet mijn geluid. ondanks de storingsvrije weergave,klinkt DAB te kil. Ik heb mijn oude Onkyo T 9090II weer in gebruik. En dat klinkt veel muzikaler.

UPDATE 31 maart 2007.
Momenteel heb ik de Accuphase E 308 op proef.Mijn eerste indruk is,dat hij de Audia Flight verslaat op het gebied van detaillering en power.Vooral het laag is heel strak en de Dynaudio`s bloeien helemaal op.Bovendien is hij prachtig gebouwd.Muzikaal gezien klinkt hij iets minder warm ,maar wel met een beter live-gevoel.Vooral het middenhoog is fraaier dan van de Audia en het laag is veel strakker geworden.

UPDATE 22 april 2007.
De keuze is gemaakt. Ik heb de Accuphase E 308 aangeschaft.De Audia Flight Two viel af. Niet vanwege zijn muzikaliteit,maar simpel,omdat de 308 een stap verder gaat in stabiliteit en rust en ook qua bouw.En ik had goede ervaringen in het verleden met de E206.
Bovendien kon ik een mooie deal maken. Maar ik wil een minpuntje wel kwijt. Wat maakt Accuphase voor dit type toch knullige luidsprekerklemmen.Er past alleen blank draad in, Voor dit geld ,had men er toch wel iets mooiers van kunnen maken.
Ik heb er nu WBT0735 luidsprekerklemmen aan laten zetten.

UPDATE 20 okt 2007.
Ik ben onlangs bij Audio Selectief in Sneek geweest.Henk toonde mij de Blue Note lijn.Ik was op zoek naar een phonotrap en een element voor mijn Micro Seiki DD 40.Een draaitafel,die de vintagestatus heeft bereikt met zijn 29 jaar. Alhoewel hij maar een jaar of 5 is gebruikt en al die tijd in de doos op zolder stond.
Maar goed, ik heb geluisterd naar de Phono 1 van Blue Note en de Lyra Dorian met de Benz Micro Glider. Ik vond de combinatie met de Lyra het mooist. Vol en warm en niet te scherp.Ik werd er lyrisch van.
Henk liet me ook de Blue Note Ducale monitors beluisteren. Een prachtige speaker,ook om te zien. Mooie stage, neutraal en muzikaal.
Wellicht een kandidaat ter vervanging van de Dynaudio Contour 1.3.
Wat me opviel bij het bezoek aan Henk van Audio Selectief was de warme en deskundige ontvangst.

UPDATE 17 mei 2008.
In mijn Micro Seiki DD 40 zit nu de Lyra Dorian.
Na een inspeelperiode heb ik hem goed kunnen beluisteren. Wat meteen opviel was het droge laag en het milde hoog. Eigelijk heb je geen behoefte,om het klankspectrum te analyseren. Het is gewoon een prachtig muzikaal element.Het klinkt heel natuurgetrouw, zonder iets te missen.

Wijnand Klaver


Leeftijd 70 jaar
Beroep musicus
Set Stereo

Deze set is online gezet op
15-augustus-2004 . Ondertussen is deze pagina 38645 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 07-juni-2012


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • Klassiek
  • Jazz
  • Blues
  • Symphonisch
  • Instrumentaal

Filmvoorkeur
  • Korte film
  • Thriller
  • Documentaire

Links vrienden
Bladeren tussen sets