Setpagina van: Frank Nijs


Mijn HiFi-systeem
Gebruik momenteel 2 volledige sets : in de huiskamer staat er een stereo set bestaande uit : Atoll PR200 voorversterker , Atoll AM80 eindversterker , Arcam CD73T cd-speler , Yamaha T-85 tuner , Sony MDS-JB730QS minidisc speler , Mission 754 Freedom speakers , Sony DVP-NS735 dvd-speler en Panasonic 37PA50 plasma scherm , speaker kabels Kimber 4VS dubbel gebruikt 4x3m , interlinks Van Den Hul D102 mk III , Kimber PBJ , stroomkabels Lapp 3x4mm met Bals Monster stekkers.
De zolder van ons huis hebben we enkele jaren geleden omgebouwd tot AV ruimte . Hier heb ik een combinatie van homecinema en stereo staan , nl. voor de stereo : John Shearne Phase 2 Reference versterker , Vecteur Club Forty cd-speler , Micro Seiki DD40 platendraaier met Satin MC en Project Phono Box mk2 ; en voor de surround : Denon AV1906 receiver , Pioneer DV868AVI dvd/sacd speler , Infocus Screenplay 5700 projector , Reflecta scherm , Mission 753 als front-en stereo speakers , Kef Q9C center, Wharfedale Diamond 3 effectspeakers , Technics SB-M300 rearspeakers en Mission 75AS subwoofer . Speaker kabels Supra Rondo 4x2.5 voor de stereo en Black Rhodium voor de surround . Interlinks Viablue en Nordost flatline en stroomkabels Lapp 3x2.5 met Monster Bals stekkers .
Alles van electronica en speakers werd 2dehands of ex-demo aangeschaft , voornamelijk in Duitsland

zolderkamer

de huiskamerset

Componenten
Produkt Merk Typenummer
(SA)CD-speler Arcam CD-73
Voorversterker Atoll Electronique PR200
Eindversterker Atoll Electronique AM80
Surround receiver Denon AVR-1906
Projector InFocus Screenplay 5700
Luidspreker center KEF Q9C
Luidsprekerkabel Kimber Kable 4VS
Interlink Kimber Kable PBJ
Netsnoer Lapp CY110
Complete platenspeler Micro Seiki DD40
Luidspreker voor Mission 753
Subwoofer Mission M75AS
Luidspreker voor Mission 754 Freedom 5
DVD-speler Pioneer DV868AVI
Phono versterker Pro-Ject Phono Box mk 2
MiniDisc-speler Sony MDS-JB730QS
Luidspreker surround Technics SB-M300
(SA)CD-speler Vecteur club forty
Luidspreker zijwand Wharfedale Diamond 3
Tuner Yamaha T-85
Geintegreerde versterker Zelfbouw John Shearne Phase 2 reference

Mijn HiFi Geschiedenis
update 07 maart 2007 : heb de Denon AVR-1906 vervangen door een Pioneer AVX-AX3 receiver . Op het lichtnet aangesloten met een Supra Lorad stroomkabel via een DIRECT AUDIO AF1MK2 stroomfilter . (alles tweedehands gevonden) Een geweldige verbetering : veel meer dynamiek , bas , transparantie en detail dan voorheen met de Denon . Vooral bij SACD is het resultaat gewoonweg verbluffend .


Als 16 jarige kreeg ik van mijn ouders een nieuwe platendraaier van het merk Scott . Die werd aangesloten op ons oude radio/pu meubel . Later kwam er een Scott versterker en een setje speakers van Audio International bij , dan bandopnemers : eerst een Grundig en later een professionele Teac A-6300 en ok nog een Akai. Ondertussen kwam er ook een voor-en eind versterker combi van Phase Linear en kocht ik de Micro Seiki DD40 platendraaier , die ik nu nog steeds heb .
Achteraf kwam ik door mijn werk bij de luchtmacht in Duitsland terecht , op de Nato basis Rmstein . Dit was het paradijs voor mij , vooral toen de koers van de dollar een ongekend dieptepunt bereikte . Hier kocht ik de installatie die vele jaren bij mij zijn dienst deed : Yamaha C-85 / M-80 en T-80 voor/eindversterker en tuner , Nakamich CR5 cassettedeck , Teac X1000R bandopnemer , Denon DP57 platendraaier , Denon DCD1500 mk2 en JBL 4312A monitors . Echt een prachtset die vele jaren mijn trots was .
Door het digitale tijdperk werden de Teac , de Nakamichi en de Denon PU verkocht . Toevallig hoorden we dan tien jaar geleden een paar Mission 752 speakers spelen en toen begon onze liefde voo de 75 reeks van Mission . Jamer genoeg kreeg ik mijn JBL's niet verkocht voor een goede prijs , dus de droom moest even wachten .
En toen , enkele jaren geleden sloeg het noodlot toe : door een piek in het lichtnet werd mijn prachtige Yamaha M-80 onherstelbaar beschadigd : de eindtransistoren kompleet vernield en Yamaha kon geen nieuwe bezorgen . Gelukkig betaalde de verzekering een mooi bedrag uit en ik besloot om meteen alles te verkopen en helemaal opnieuw te beginnen . Alleen de Yamaha T-85 tuner heb ik gehouden . Toen begon een periode van kopen , testen en verkopen . Zo passeerden oa. de Onkyo Integra 8850 en 8870 de revue , gevolgd door een Cyrus IIIi met Clockwork modificatie . De ondertussen versleten Denon DCD1500 mk2 werd vervangen door een Yamaha CDX596 en toen vond ik in Duitsland een paar prachtige , als nieuwe Mission 753 speakers . Aan de Cyrus versterker klonken ze prachtig , maar de Yamaha cd speler voldeed niet . Toen kreeg ik van een goede vriend het voorstel zijn John Shearne versterker en Vecteur cd-speler over te kopen aan een goede prijs . Deze toestellen zijn echte puristische exoten , vermoedelijk heb ik de enige exemplaren in Belgi . Het resultaat mocht gehoord worden . Maar toen vond ik , weer in Duitsland , een paar prachtige Mission 754 freedom , de grotere broertjes van mijn 753-ers . Jammer genoeg was de combinatie met de Shearne niet geslaagd . Enig speurwerk op internet vertelde me , dat de versterker niet krachtig genoeg was voor de 754-ers . Ondertussen had ik toevallig over het merk Atoll gelezen en dat artikel had mijn interesse hiervoor gewekt . Toevallig kwam er net toen op Ebay een Atoll AM80 te koop . Die sloot ik aan op de pre-out van de Shearne en het resultaat was geweldig . Enkele weken later vond ik weer via Ebay , een Atoll PR200 te koop in Parijs . Enkele dagen later stond die gekoppeld aan de AM80 in mijn huiskamer te zingen . De John Shearne verhuisde naar de zolder AV ruimte , waar ondertussen ook de Mission 753 stonden ,samen met een ondertussen aangekochte Pioneer VSX-712 surroundreceiver , een B&W DM600 center , Denon SC300 rearspeakers , een Sony DVP-NS705 DVD speler en een Philips 72cm breedbeeld TV .
Ondertussen begon ik zin te krijgen in een 24 bit cd speler . Zo vond ik een 2dehands Arcam CD73T voo een heel goede prijs en de Vecteur verhuisde ook naar de zolder .
De hele huiskamer set werd gekompleteerd met Kimber 4VS luidsprekerkabel , dubbel aangesloten , interlinks van Van Den Hul en Kimber en goede , afgeschermde stroomkabels van het Duitse merk Lapp .
Al enkele jaren droomden wij van een goede projector op de zolder .Een plasma zoals die in de huiskamer is fijn , maar geeft niet dat 'bioscoopgevoel' dat een projector kan geven . Enkele maanden geleden werd die droom werkelijkheid toen ik op Ebay via de Infocus Europ Store een Infocus SP5700 kon kopen voor een ongelooflijk lage prijs . Een scherm van Projecta en een componentkabel van Profigold werden dadelijk bij aangeschaft .Maar de Sony 705 dvd speler heeft geen component aansluiting en ook geen progressive scan . Dus de zoektocht naar een goede dvd speler begon . Geukkig voor mij werd toen bij FNAC besloten dat ze enkel nog slimline modellen op de rekken in de winkel wilden en alle grotere modelen moesten verdwijnen . Zo vond ik de Pioneer DV868AVI voor een echte dumpingprijs , zowat 1/4 van de normale verkoopprijs . Een schitterend toestel waarvan ik zelfs nooit had durven dromen . Enkele weken later vond ik zo bij een andere vestiging van FNAC de Denon AV1906 aan minder dan de helft van de normale prijs . Dus zo werd de Pioneer VSX-712 vervangen .
Gezien de Denon een 7.1 receiver is , ging ik op zoek naar een paar compacte , goede speakers voor de effektkanalen . Zo vond ik in de lokale kringloopwinkel een paar prachtige Wharfedale Diamond 3 speakertjes en vandaag vond ik daar de Technics SB-M300 speakers , die gewoon prachtig afgewerkt zijn en zowel optisch als klankmatig weer een verbetering zijn tegenover de oude Denon speakertjes . En enkele weken geleden kon ik via Ebay een 5jr oude , nooit gebruikte Mission 75AS subwoofer kopen , die zo'n beetje verloren in het magazijn van de invoerder van Mission had gestaan en die ik aan 1/5 van de normale vrkoopprijs kon kopen .
Mijn Kef Q9C center vond ik alweer enkele weken geleden op Ebay in Duitsland en die heeft de B&W vervangen en dat is een hele verbetering .
Ondertussen heb ik dan via een Engelse internetwinkel de Black Rhodium luidsprekerkabel gekocht , in Engeland een topper , hier vrij onbekend .
De zolder is een waar AV paradijs geworden . De akoestiek is stukken beter dan die van de huiskamer en de inrichting hebben we sober , maar uiterst gezellig gehouden . De gebruikte oppervlakte is ongeveer 35 vierkante meter .
Alle toestellen staan in een zelfbouw rack , gebaseerd op 2 kleine tafeltjes van IKEA , een oud aanrechtblad van een keuken en een paar stukken MDF .

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
open , dynamisch , heel relax

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
akoestiek huiskamer

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
een buizenversterker

een 2de Atoll AM80 ,en dan bi-ampen met de Mission 754


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
huiskamer: veel harde oppervlakken , stenen vloer en muur , geen tapijten

zolder : helemaal in hout , voltapijt


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
450 dvd's , veelal thriller en avontuur en muziek

700 cd's : pop , jazz en klassiek


Hoe vaak luistert u naar muziek?
elke dag

Hoe vaak kijkt u film?
enkele keren per maand


Hobbies
fotografie , muziek , goede malt whisky , mijn dieren

Frank Nijs
Leeftijd onbekend
Beroep dispatcher
Set Stereo & Home Cinema
Nieuwprijs � 23.800
Door mij betaald � 7.250

Deze set is online gezet op
26-november-2006 . Ondertussen is deze pagina 9862 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 10-juni-2012


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 33 m2
 • Afmeting 5.5 bij 6 meter
 • Hoogte 2.8 meter
 • Inhoud 92 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Country & Cajun
 • Blues
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Komedie
 • Oorlog
 • Avontuur
 • Actie
 • Thriller

Muziek top 10
 • Sara K - Hell or High Water
 • Dire Straits - On every street
 • Diana Krall - The look of love
 • Norah Jones - Feels like home
 • Dire Straits - Brothers in arms
 • Diana Krall - Live in Paris
 • Eva Cassidy - Songbird
 • Eva Cassidy - Live at Blues Alley
 • Hans Theessink - Songs from the Southland
 • Eric Clapton - Unplugged

Populairste artiesten/bands
 • Dire Straits
 • Diana Krall
 • Norah Jones
 • Sara K
 • Hans Theessink
 • Eric Clapton
 • Mark Knopfler
 • Paul Simon
 • Clannad

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets