Setpagina van: Mr Jazz


Mijn HiFi-systeem
Belangrijkste bron in mijn set is vinyl weergave, 80% van de muziek die ik draai is vinyl. En de muziek zelf is en blijft voor mij het allerbelangrijkste, apparatuur en alles wat daarbij hoort is en blijft slechts een middel om muziek weer te geven.

Primaluna buizen voor- en eindversterker, EAR buizen phono voorversterker, Garrard vintage platen speler met 12 inch SME arm en een Ortofon SPU MC element, PMC transmissielijn luidsprekers.

Een Teac VRDS10 CD speler (Met tentlabs klok en aparte klok voeding) voor CD weergave, een Pure Digital DAB/FM Tuner en als laatste een Sony/VM DVD/SACD speler. De uitgebreide beschrijving staat onder overige informatie.

Update 02-10-2009, Gelijkricht buizen 5AR4, vervangen door NOS Tronic buisjes, en de ECC82 buisjes in de PL3 (voorversterker) en de PL5 eindversterker vervangen door Mullard ECC82 NOS buisjes.

Update 29-05-2009, de Samsung decoder vervangen voor de HUMAX iHDR-5050c HDTV decoder & harddisk recorder.

Update 29-04-2009, Aan het testen met EL34 buisjes in plaats van de KT88 buisjes in de PL eindversterker.

Update 10-12-2008: Niets is zo prettig als ervaren dat je voor jouw eigen set de juiste keuze hebt gemaakt. Gisteravond met een paar audio vrienden verschillende interlinks beluisterd in mijn set. Alleen de verbinding tussen mijn voor- en eindversterker. De Interlinks die we beluisterd hebben, Cristal Cable, Linn, Chord, Siltech en Jan van Gent. En wat blijkt na steeds de 2 dezelfde nummers beluistert te hebben. Dat mijn TAF Next II interlink gewoon het beste resultaat geeft in mijn set (unaniem besluit van de 4 aanwezige luisteraars). Dus blijft de TAF Next II netjes gehandhaafd tussen de voor- en eindversterker. En ook de TAF Next II tussen mijn CD speler en voorversterker alsook de TAF Next tussen mijn DVD speler en voorversterker blijven zitten.

Update 09-01-2009 : Samsung DCB-H360R HDTV ontvanger met HD TV ontvangst, nu laat de Philips 42PFL5603D LCD TV pas echt zien welke resolutie je kunt kijken, een grote stap voorwaards in kijkgenot.

Update 30-11-08:Beeldweergave, Philips 42PFL5603D LCD TV.

Update 09-11-08: Recentelijk mijn luidspreker kabels vervanger door een setje MIT Terminator 4 kabels. Netjes afgemonteerd met WBT banaanpluggen aan de versterker zijde en WBT spades aan de luidspreker kant. En verder nog twee nieuwe Supra Lorad powerkabels voor mijn Primaluna voor en eindversterker.

En dan komt het moment van aansluiten en voor de eerste keer luisteren. Een meer gedetailleerd hoog, een smooth en soepel midden en een zeer strakke laag weergave. Dit alles resulteert in veel meer detail en diepte in het totale geluidsbeeld. Dus, nog meer en meer genieten van mijn lievelingsmuziek Jazz & Blues.


Update 18-07-08: NOS buisjes in de Ear en de Primaluna`s zijn nu aardig ingespeeld, geluidsbeeld blijft nu stabiel. Rust en detail is nu goed, kortom genieten !!!

Update 22-06-08: Nu zowel de ECC82 & ECC83 buisjes in de PL3 & PL5 vervangen door respectievelijk NOS RCA 12AU7 (5963) en National 1212AX7 (ECC83) buisjes.
Het resultaat een rustig en gedetailleerd geluidsbeeld.

Tevens zijn de ECC83 buisjes in de EAR 834P vervangen door 2x Mazda en 1x Welter buisjes, ook deze verandering draagt in grote mate bij tot een gedetailleerd en rustig geluidsbeeld.

Update 10-06-08: De standaard buisjes in de PL3 & PL5 vervanger door NOS RCA 12AU7 (5963), buisjes zijn nog aan het inspelen, even afwachten hoe ze het gaan doen.

Update 01-06-08: De VM PMH3 Phono voorversterker vervanger door de EAR 834P PHONOBOX "Signature" (834P-MM/MC), in verhouding tot de overige componenten in mijn set een upgrade om ook de phono voorversterking op het juiste niveau te brengen.

De EAR 834P is in alle opzichten een grote stap vooruit in mijn set, hoog, midden en laag geven een duidelijk verbetering en ook de plaatsing en diepte van het geluidsbeeld heeft een grote stap voorwaarts gemaakt. Detaillering is er ook fors op vooruit gegaan, een upgrade die het genieten nog groter maakt.

Update 31-05-08: Op Garrard 301/SME 3012/ Ortofon SPU
- SME3012 met bronsbearing
- Brons bedplate SME3012
- Audio Technica Safety Raiser AT 6006A

De bronsbearing en de brons spacer geven een duidelijk rustiger geluidsbeeld, de Audio Technica safety raiser is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat de arm aan het einde van de plaat automatisch wordt opgetild.

Garrard 301 /SME 3012 / Ortofon SPU Meister Silver GM

Philips LCD HD TV

Brons bearing en Brons bedplate op de SME 3012

Audio componenten in self made rek

PMC type FB 1+, Transmissielijn weergevers.

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Loopwerk Garrard 301
Digitale TV Decoder Humax iHDR-5050c
Luidsprekerkabel MIT Terminator 4
Platenschoonmaakmachine Okki Nokki RCM
Element Ortofon Ortofon SPU Meister Silver GM Moving Coil element
LCD-Scherm Philips 42PFL5603D Pixel Plus HD LCD TV
Luidspreker voor PMC i-Series FB 1+
Voorversterker PrimaLuna ProLogue Three
Eindversterker PrimaLuna ProLogue Five
Beeldkabel ProfiGold Sound Vision
Tuner Pure Digital DRX-702ES, DAB, FM en AM
Netfilter Schaffner 10 amp netfilter / Versterking
Netfilter Schaffner 10 amp netfilter / Bronnen
Netfilter Schaffner 30 amp netfilter / Draaitafel + Phono
Arm SME 3012 / 12 inch arm brons bearing
(SA)CD-speler Sony-vM Sony 930 vM
Netsnoer Supra Cables Lorad
(SA)CD-speler Teac VRDS-10
Interlink Terrazo Art Fidelity NEXT I
Interlink Terrazo Art Fidelity NEXT II
* Garrard 301 Zelfbouw My first Garrard 301 with 12 inch SME 3012 t...

Luisterkamer

Mijn HiFi Geschiedenis
Mijn eerste stereo installatie bestond uit een versterker gebaseerd op een Philips ontwerp. Gecombineerd met een Thorens TD 150 platenspeler met een Denon element, gecombineerd met zelfbouw luidsprekers naar een ontwerp van Wharfedale. Deze set heb ik tot mijn 20ste levensjaar gehad.

Hierna m’n eerste echte Hi-Fi set gekocht, de legendarische Quad 33 voorversterker met de 303 eindversterker en de FM3 tuner, in combinatie met de KEF RR – 104 luidsprekers. De Thorens TD 150, met inmiddels een Ortofon element heeft heel lang dienst gedaan in m’n set.

Na een lange Quad periode m’n eerste Home Theater receiver van Sony gekocht. Gecombineerd met een Sony luidspreker set en een Philips CD speler. De eerste Dolby Surround set was een feit. In die periode heb ook mijn LP’s collectie weggedaan. De echte vinylliefhebber zal begrijpen dat ik hier spijt van kreeg.

Een muziekverzameling met een brede oriëntatie en interesse, Blues, Jazz, Pop, Rock, klassiek etc. Mijn lievelingsinstrumenten zijn de Saxofoon en de Gitaar.

Na de opkomst van de CD een aantal jaren later de introductie van de DVD meegemaakt. Na een aantal jaren met verschillende Home Theater sets gedraaid te hebben, heb ik na rijp beraad besloten om, in 2005, weer terug te keren naar een stereo set.

Mijn eerste stereo set, na het home theater tijdperk, bestond uit de vintage Sansui CA3000 voorversterker, BA3000 eindversterker en een TU9000 Tuner. Uiteindelijk wil je toch naar een hoger niveau en ben ik uitgekomen op Primaluna, een separate voor- en eindversterker in combinatie met PMC luidsprekers.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Open en heel direct, snel, voor sommige iets te snel, voor mij precies goed.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Stroom voorziening, netkabels etc

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Vooral van muziek genieten, want dat is voor mij het aller belangrijkste.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Huiskamer, waar het ook nog mogelijk moet zijn om gewoon te leven, modern ingericht.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
LP`s 2500, 475 CD`s & SACD, 55 Muziek DVD`s Jazz, Blues, Pop, Rock & Klassiek, met name Jazz & Blues, is de meest plezierige manier voor mij om te relaxen. Ik heb een zeer brede muzikale interesse, Jazz & Blues, maar ook pop jaren 60-80, Rock, Klassiek, Fado, Trance, Dance en Wereldmuziek zijn te vinden in mijn collectie.Jazz & Blues. Vrouwen stemmen zoals Saurah Vaughan, Billie Holliday, Elle Fitsgerald, Diana Krall, Norah Jones, Eva Cassidy, Sade. Favoriete Jazz/Blues artiesten zijn o.a. Miles Davis, Garry Mulligan, Ben Webster, John Coltrane, BB King, Muddy Waters, Memphis Slim, Paco de Lucia, Eric Clapton, Johnny Hodges. (Eigenlijk te veel om op te noemen)


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Als mijn tijd het toelaat dagelijks, en natuurlijk veel luisteren in het weekend.

Hoe vaak kijkt u film?
Eingenlijk steeds minder, hooguit nog 1 a 2 x / maand


Hobbies
----

Overige
Mijn stereo installatie

Versterking,

Voorversterker, Primaluna ProLogue Three buizen-voorversterker

Eindversterker, Primaluna ProLogue Five buizen-eindversterker

Bronnen:

Platenspeler,
Loopwerk, Garrard 301 oilbearing
Arm, SME3012 met bronsbearing en brons spacer (14mm)
Element, Ortofon SPU Meister Silver GM Moving Coil element
Phono voorversterker, EAR 834P PHONOBOX "Signature"(834P-MM/MC)
Puck, Clearaudio
Draaitafelmat, Anchorman van Funk,
Safety Raiser, Audio Technica AT 6006A

CD speler, Teac VRDS 10 CD,
- Tentlabs klok en gescheiden voeding

DVD/SACD speler, Sony 930 vM DVD / SACD,
- Van Medevoort modificatie

Tuner, Pure Digital DRX-702ES, DAB, FM en AM

Beeldweergave, 42PFL5603D Pixel Plus HD LCD TV

Digitale TV decoder & Harddisk recorder, HUMAX iHDR-5050c HDTV ontvanger

Luidsprekers, PMC type FB 1+, Transmissielijn weergevers

Subwoofer, REL Stealth

Bekabeling

Primaluna PL3 -> EAR 834P, Monitor PC OFC zilver kabel
Garrard 301 -> EAR 834P, Monitor PC OFC zilver kabel
Primaluna PL5 -> PMC FB 1+, MIT Terminator 4 luidsprekerkabel, Afgemonteerd met WBT

Primaluna PL3 -> Primaluna PL5, TAF interlink Next II
Primaluna PL3 -> Teac VRDS 10, TAF interlink Next II
Primaluna PL3 -> Sony 930 vM, TAF interlink Next
Primaluna PL3 -> Pure Digital DRX-702ES, VLS Black Series
Primaluna PL3 -> REL Stealth, Monitor PC OFC zilver kabel
Philips 42PFL5603D – Pure Digital Tuner , VLS Black Series

Supra Lorad MD 06/SP met 3-voudige overspanningbeveiliging
Netfilter Schaffner, 2 x 10 ampère
Netsnoeren, Supra Lorad en DIY afgeschermde kabel

Separate voeding Platenspeler/Phono voorversterker, scheidingstrafo (240v - 220v) met Schaffner 30 ampère netfilter

SoundCare SuperSpike M8 (8 mm), onder de PMC FB1+ Luidsprekers
SoundCare SuperSpike M6 (6 mm), onder de REL Stealth Subwoofer

Quadraspire QX25 voetjes, onder de Ear Phono voorversterker en de Teac CD Speler,

Hepta TVA dempers onder de Garrard draaitafel,

Hepta TVA dempers, onder DVD speler en tuner.

Accessoires / afregel hulpmiddelen
• Conrad analoge geluidsdrukmeter
• v/d Hul Polariteit tester
• The Black Exorsist Cartridge Demagnetiseur
• Technics SH-50P1 Electronic Stylus pressure gauge
• National BH-655E – Stylus Microscope
• Phono cartridge alignment tool
• Disco Specchio – stroboscoop disc
• Audio Technica AT-637 naaldreiniger
• Okki Nokki platenwasmachine

Werkkamerset:
QUAD 33 voorversterker
QUAD 303 eindversterker
Thorens TD 150, Ortofon AS-212 arm,
- Ortofon 30 MC element
Project Phono Box MKII, Phono voorversterker
Sansui CDX711 cd speller
Sansui TU3900 tuner
Tannoy Mercury luidsprekers
G&W power filter TW 03E
Siltech bekabeling
Target audiorack

Mr Jazz


Overzicht stereo set + LCD TV en HD Ontvanger / HD rec

Leeftijd onbekend
Set Stereo

Deze set is online gezet op
11-december-2007 . Ondertussen is deze pagina 12803 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 21-mei-2011


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 30 m2
 • Afmeting 6 bij 5 meter
 • Hoogte 2 meter
 • Inhoud 60 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • New Age
 • Blues
 • Latin
 • Rock `n Roll
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Avontuur
 • Science Fiction

Film top 10
 • Lord of the Rings
 • The Matrix
 • Gladiator
 • Monsters en Co
 • Red Dragon
 • Star Wars
 • Vidocq: Special Edition
 • Tomb Raider 2 - Cradle of Life
 • Blade
 • The Bourne Identity

Muziek top 10
 • - The Gerry Mulligan Quartet with Chet Baker
 • - Blue Train - John Coltrane
 • - Kind Of Blue - Miles Davis
 • - This Is Jazz 24 - Woody Herman
 • - Sapphire Blue - Larry Carlton

Populairste artiesten/bands
 • Miles Davis
 • Sarah Vaughan
 • Billie Holliday
 • John Coltrane
 • Stacy Kent
 • Sara K
 • Ben Webster
 • Count Basie
 • Eric Clapton
 • Nina Simone

Links vrienden
Bladeren tussen sets