Setpagina van: Confidence Mansion


Mijn HiFi-systeem
Als klein mannetje van een jaar of 6 oud mocht ik regelmatig met mijn moeder mee naar de bioscoop waar ze toen werkte. Toen al ben ik besmet geraakt met het audio- en filmvirus. Ondertussen zijn we 39 jaar verder en muziek en film zijn nog steeds mijn grote passie. Al ruim 25 jaar ben ik serieus bezig om de beleving qua muziek en film thuis verder te verbeteren en te optimaliseren in mijn zoektocht naar ‚Äėrealistische muziekreproductie‚Äô en om daar van te genieten natuurlijk.

Ik prijs mezelf gelukkig en dankbaar voor hetgeen wat ik in deze periode heb kunnen en mogen realiseren in mijn audiofiele zoektocht.

Mijn grote trots is toch wel de dedicated ruimte die Ik in ruim 4 jaar grotendeels zelf heb gerealiseerd. Deze (akoestisch) ‚Äėcompromisloze‚Äô luisterruimte c.q. thuisbioscoop heb ik gedoopt tot ‚ÄėConfidence Mansion‚Äô. Op 18 mei 2012 is de audio apparatuur vanuit de woonkamer naar deze ruimte verhuisd en is na het horen van de eerste ‚Äėaudiofiele‚Äô klanken een fles champagne opengetrokken.

In december 2014 is een Trinnov Altitude32 multi-channel pre/pro/optimizer aan de set-up toegevoegd. Deze Trinnov is in staat om de geluidsweergave volledig zowel amplitude als fase correct te maken.

In mei 2013 is de set-up uitgebreid met een Von Schweikert VR10-MK2 speaker systeem (bestaande uit 4 towers waarvan de 2 subtowers ieder zijn uitgevoerd met 4x15‚ÄĚ woofers inclusief twee bijbehorende klasse-D versterkers). De Dynaudio Confidence C4‚Äôs die voorheen dienst deden als ‚Äėfront‚Äô speakers zijn naar achter de bank verhuisd en fungeren momenteel als ‚Äėrears‚Äô.

De Trinnov Altitude32 In combinatie met het grote Von Schweikert systeem resulteert in een groots systeem wat ‚Äėcompromisloos‚Äô speelt in een ‚Äėcompromisloze‚Äô ruimte.

Op dit moment is er geen enkele wens/behoefte om √ľberhaupt nog iets aan deze set-up te willen veranderen (en dat is mij in de afgelopen 25 jaren nog niet eerder gebeurd).

Het fundament bestaat echter uit de genoemde en verregaande geoptimaliseerde luisterruimte. Op basis van vooraf berekende ideale ratio‚Äôs voor deze ruimte, is samen met een architect verder invulling gegeven aan het ontwerp en de realisatie van een losstaand bijgebouw achter in de tuin. Het akoestisch ontwerp, waarvoor de expertise van Toine Dingemans is ingeroepen, voorziet in o.a. 7 losse basstraps geplaatst op de voor- en achterwand in de vorm van Helmholz-resonatoren met ieder een eigen specifieke afstemfrequentie van respectievelijk 43, 50, 63, 71.5, 80, 100 en 122Hz. In combinatie met een 20cm verlaagd plafond (voorzien van akoestische demping) zorgt dit voor breedbandige absorptie van het sub- tot midlaag voor het realiseren van een ‚Äėoptimale‚Äô nagalmkarakteristiek. Verder is de ruimte ruimschoots voorzien van diffusie. Bijna 70 WaveWeaver-1 diffusie panelen (met lengtes vari√ęrend tussen 1.8 en 2.4 meter) met daarnaast 16 RPG-Diffractals gepositioneerd op de wanden naast de fronts, zijn strategisch geplaatst op alle eerste reflectiepunten van de speakers in de ruimte (= wanden + plafond).

Verder is de ruimte voorzien van een drie fase stroomsysteem en het gebruik van 1 ‚Äėdedicated‚Äô fase en losse aardpen voor in totaal 8 afzonderlijke audiogroepen (4 x versterker(s), 1 x analoog, 1 x digitaal, 1x pre/pro, 1 x beeld). Twee van de versterker audiogroepen zijn voorzien van CEE-form wandcontactdozen en volledig bedraad met 6mm2 ten behoeve van (maximaal 8) mono eindversterkers. Alle overige audiogroepen zijn voorzien van vergulde HMS wandcontactdozen en bedraad met 4mm2. Alle stroom voerende geleiders zijn onafgeschermd uitgevoerd ter voorkoming c.q. minimalisering van parasitaire capaciteit, maar zijn via de losse aardpen en middels ‚Äėkooi van Faraday‚Äô-constructies tot de wandcontactdozen volledig afgeschermd.

Enkele kengetallen van het bijgebouw: oppervlakte 70m2; inhoud 265m3, oppervlakte luisterruimte 44m2 met een inhoud van 121m3. De luisterruimte is gebouwd als een doos in een doos constructie en is voorzien van een volledig dynamisch ontkoppelde vloer, welke vrij beweegbaar ligt ten opzichte van de rest van het gebouw.
Het resultaat: een zéér dynamische/muzikale set met een mooie brede en diepe stage waarop elk detail in de opname te horen is en een ongekend strakke basweergave, waarbij zelfs in stereo het gevoel ontstaat dat je omsloten wordt door muziek (héél bijzonder!). Direct vanaf de eerste seconde word je in de muziek/film getrokken en nooit meer losgelaten.

Update 2-Jul-2015
Geen recente upgrades qua apparatuur, maar wel een verbeterd gebruik van de functionaliteit van de huidige apparatuur. Met behulp van een actieve cross-over configuratie in de Trinnov Altitude32 worden de 4 towers van het Von Schweikert VR10-systeem direct vanuit de Trinnov aangestuurd door 4 mono eindversterkers. Deze werkwijze geeft extra flexibiliteit in zowel de keuze van de overname frequentie als de wijze van de filtering op de response van de towers, maar biedt tevens de mogelijkheid voor een exacte bepaling van de onderlinge vertraging tussen de towers. Daarmee biedt deze actieve cross-over configuratie een unieke mogelijkheid voor een (nog) verdere optimalisatie van de prestaties van dit systeem. Verder is het mogelijk om met o.a. de beschikbare ‚Äėtarget curve‚Äô de uiteindelijke response van het systeem verder gehoormatig te optimaliseren. Na een recente software update heeft de Trinnov Altitude32 verder een UPnP-renderer functionaliteit gekregen. Dat betekent dat direct vanaf een NAS enkel via een switch en een (goede) CAT-kabel, o.a. ‚ÄėHigh-Resolution‚Äô muziek ‚Äėgestreamed‚Äô kan worden. De Trinnov fungeert hierbij als voorsterker, streamer en DAC in 1 behuizing, zodat geen extra analoge/digitale kabels (meer) nodig zijn. Binnenkort wordt het huidige netwerk nog verder verbeterd door o.a. het gebruik van gestabiliseerde voedingen en een extra galvanische scheiding tussen het algemene netwerk en dat deel dat uitsluitend relevant is voor audioweergave. Mooie hobby!

De komende tijd zal nog druk ge√ęxperimenteerd maar ook zeker genoten worden in deze ruimte!

Overzicht elektronica/ruimte

Front speakers / elektronica

Close-up elektronica

Panorama vd ruimte

Trinnov Altitude32 multichannel pre/optimizer/DAC/UPnP renderer

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Interlink Crystal Cable Ultra Diamond (XLR)
Luidspreker surround Dynaudio Confidence C4
Aantal groepen HMS 8 audio groepen op 1 aparte fase met eigen aardpen vanuit 3 fase aansluiting
Netsnoer Isotek Supreme
Projector JVC D-ILA RS-55 (ISF)
Coax interlink Kharma Supreme Reference
Luidsprekerkabel Nordost Cables Frey
Interlink Nordost Cables Tyr (5x)
Multi-speler OPPO BDP-105D
Meerkanaals eindversterker Parasound A51
Eindversterker Parasound JC-1 (2x)
Loopwerk Sony CDP XA7ES
Projectieschermen Stewart Filmscreens 123 Luxus Model A Electriscreen Studiotek 130 G3
Muziekserver Synology DS918+ incl. DX5 (48TB) incl. Roon
Surround processor Trinnov Audio Altitude32
Subwoofer Velodyne DD-18
Luidspreker voor Von Schweikert Audio VR10 MKII systeem (2 x main + 2 x sub tower incl. 2kW klasse-D versterkers)

Mijn HiFi Geschiedenis
Mijn eerste ‚Äėserieuze‚Äô set had ik op mijn 18e bij elkaar gespaard met mijn krantenwijkje en was opgebouwd uit voornamelijk Kenwood apparatuur, zoals een KA-1100D ge√Įntegreerde versterker, KT-1100D tuner, GE-1100 Graphic equalizer en Kenwood KX-880HX en Onkyo TA-2058 cassette decks een Denon DCD-1700 CD-speler en Magnat All Ribon 10P speakers. Interlinks, speakerkabel en stroomvoorziening waren op dat moment nog van ondergeschikt belang.

Kort daarna heb ik zelf een subwoofer gebouwd gebruikmakend van een Cerwin Vega 15" dual voicecoil woofer. Daarna is de KA-1100D ge-upgrade naar twee Denon POA-6600 mono eindversterkers. De Kenwood KA-1100D heeft nog wel lang dienst gedaan als voorversterker en staat momenteel weer operationeel in de woonkamer.

De volgende upgrade bestond uit het vervangen van de Magnat`s door Dynaudio Contour 3.3 speakers (eind 2002). Deze Contour‚Äôs en de genoemde Kenwood set-up doen nog steeds dienst in de woonkamer. Kort daarna heb ik de Sony CDP-XA7ES aangeschaft en niet lang daarna zijn de POA-6600`s vervangen door een Rotel RB-1090. Gebruikmakend van de variabele uitgang van de CD-speler kon deze direct aangesloten worden op de Rotel. Een ‚Äėminimalistische‚Äô set met al erg prettige eigenschappen.

Halverwege 2004 ben ik flink gaan verbouwen in mijn woning. De keuken beviel niet meer en ik wilde meer ruimte in mijn woonkamer cre√ęren. Ter vervanging van de twee te verwijderen draagmuren zijn stalen balken geplaatst met een hoogte van 20 [cm]. Hierdoor moest tevens het plafond verlaagd worden. Dit was het moment om een beamer, projectiescherm en DVD-speler te kopen zodat alle kabels (incl. HDMI) netjes weggewerkt konden worden in het plafond.

Na de verbouwing is het hard gegaan met het upgraden van mijn set. In april 2005 is de Arcam FMJ AV8 gekocht en zijn allerlei losse CD-rekjes vervangen door CD/DVD-racks van Spectral. Kort daarna is tevens het Spectral audio rack aangeschaft.

In mei 2005 heb ik de Parasound A51 gekocht ter vervanging van de RB-1090. In de tijd daarna zijn de Velodyne DD-18 erbij gekomen, is de stroomvoorziening flink verbeterd m.b.v. Kemp en Isotek en heb ik de Nordost Frey speakerkabel aangeschaft. In mei 2008 begonnen met het nadenken en plannen van de akoestische ruimte. Recentere aanwinsten zijn de Dynaudio Confidence C4`s die ik in januari 2009 heb aangeschaft en het Stewart scherm wat in maart 2012 is ge√Įnstalleerd samen met de ‚Äėbijbehorende‚Äô JVC DLA-RS55 projector. In mei 2013 is het Von Schweikert systeem gekomen en tot slot is de Trinnov Altitude32 in december 2014 toegevoegd. Is dit het einde‚Ķ vast niet ;-).

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Muziek luisteren heeft plaatsgemaakt voor muziek beleven. Een groter compliment kun je niet krijgen. Neutraal, erg realistische weergave met veel detail maar met behoud van muzikaliteit en een ongekende ‚Äėreferentie‚Äô laagweergave. Het geluidsbeeld is breed met veel diepte/focus en staat als een huis ook bij hogere volumes. Het geluidsbeeld kan gekenmerkt worden als ‚Äėgroots‚Äô. Van gitaar, stem tot grote orkesten, deze set-up geeft het allemaal realistisch weer.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Wie het weet mag het zeggen! :-) Mogelijk ooit nog andere eindversterking.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Vooral genieten van wat ik heb en af en toe wat prutsen aan mijn set.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Zoals hierboven beschreven. Voor een chronologisch overzicht en verdere details zie: http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=75065.0

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?

CD`s: 1100 (van klassiek tot metal)

DVD`s: 400 (325 films / 75 muziek DVD`s)

Blu-ray: 200


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Meestal enkele avonden in de week

Hoe vaak kijkt u film?
Vaak in het weekend samen met mijn vriendin en onze twee honden


Hobbies

Confidence Mansion


Muziek, de leukste hobby, een leven lang!

Leeftijd 52 jaar
Set Stereo & Home Cinema

Deze set is online gezet op
11-februari-2015 . Ondertussen is deze pagina 4842 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 23-augustus-2018


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 43.54 m2
 • Afmeting 7.43 bij 5.86 meter
 • Hoogte 2.77 meter
 • Inhoud 120 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Jazz
 • Dance
 • Blues
 • Techno
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Avontuur
 • Actie
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Fantasie

Links vrienden
Bladeren tussen sets