Setpagina van: Maikel


Mijn HiFi-systeem
04-07-2018;
Even geleden, inmiddels verhuist naar t buitenland en twee sets; beneden de stereoset, boven HT. Alle audio-apparatuur meegenomen. Lees verder hifi-geschiedenis.

26-01-2012;
Afgelopen weekend de kabel tussen de Dune en TV vervangen voor een vd hul M.C. Triaxial Professional 75 0,75m als vervanging van een simpel zelfbouwkabeltje. Aangezien ik scart (heeft Dune niet) en component en HDMI (heeft TV niet) niet kan gebruiken zit ik `vast` aan composiet.
Deze kabel maakt erg veel verschil, dus ik kan weer even vooruit totdat ik over enkele maanden een beamer koop...

01-01-2012;
Nieuw tapijt

05-08-2011;
Draaitafel, versterker en phono-preamp staan op t nieuwe Italiaanse designmeubel en alle surround-apparatuur staat erin.
Alle films, IPradio en FLAC worden afgespeeld met Dune Prime 3.0
Draaitafel staat nu op een binnenbandje (luchtzakjes liepen leeg:-))
ACE is heerlijk ingespeeld, volgende uitdaging; `nieuwe` Philips miniwatt EL34 passend bij m`n niet-gesneuvelde nog smachtend op een broertje wachtende buisje.

13-12-2010;
ACE lijkt redelijk goed ingespeeld te zijn. De gebalanceerde voeding heeft nu ook een inschakelvertraging en een eigen aardlek (die in de meterkast werkt voor dit WCD niet meer)
De Thorens staat nu op luchtzakjes, wat maakt me dit weer ontzettend blij:-) Weer zo`n mooie verbetering die helemaal niets gekost heeft. Woorden schieten me eerlijk gezegd tekort, wat een goed idee...
Volgende week ga ik het nieuwe meubel aanpassen zodat hierin alle surround-versterkers en apparatuur geplaatst en aangesloten kan worden, de platenspeler en versterker komen bovenop te staan.

09-11-2010;
ACE afgesteld met specifieke Thorens mal, ik twijfel nog of afstellen door een specialist heel veel verbetering zou brengen. Geluid is een stuk veranderd hierdoor, nu blijkt pas hoe ontzettend neutraal dit geweldige stukje techniek is.
Ik zal snel de foto`s weer aanpassen:-)

22-10-2010;
Yesss Ik kan weer plaatjes draaien. Vandaag heb ik m`n nieuwe element ingebouwd. Het is een Micro Benz ACE S Low geworden en ondanks dat ie nog niet ingespeeld is, klinkt ie nu al geweldig (er zijn nog wel wat aandachtspuntjes maar dit zal nog rechttrekken verwacht ik)
Verder heb ik m`n stereo in een nieuwe huiskamer staan, ik heb nl een appartement gekocht. Ik heb de stroomtoevoer aangepakt door gebruik te maken van een gebalanceerde voeding waarvoor ik ├ę├ęn specifieke wandcontactdoos heb gemaakt met schakelaar zodat ik de transformator (staat op logeerkamer) ook kan uitschakelen. Zie Zelfbouwprojecten
Als laatste heb ik m`n platenspeler iets gemodificeerd door een dikkere onderplaat (MDF) te maken.
Alles bij elkaar staat m`n muziekbeleving op dit moment op een erg aangenaam niveau :-)

03-10-2009;
Vinyl staat helaas op een laag niveau vanwege het ontbreken van een element (afgebroken cantilever). Ik ben me op dit moment aan het ori├źnteren, Benz Ace, Lyra Dorian of toch iets anders. Als je een suggestie of idee hebt hoor ik het graag !

Vanwege bovenstaande heb ik me wat meer geori├źnteerd op home cinema; Een Denon DVD2200 als bron (fantastisch beeld) met losse versterkers voor extra kanalen; Mitsubishi DA-A10DC voor center+sub, Denon ge├»ntegreerde amp voor rear. Rear speakers zijn DIY met peerless-units en bijbehorende sokkels (ontkoppeld door antirumblevoeten met daarop granieten plaat en daarop spikes). Filter aangepast naar bi-amp; high=rear, low=sub).

06-09;
Lang leve vinyl. Een stereoset met vooralsnog afbeeldingen geleend vanaf het internet. Eigen foto`s volgen nog

projecten; phono pre-amp gebalanceerd symetrisch als zodanig aansluiten op element, asymetrich ongebalanceerd aansluiten op versterker (single ended). Printplaten voor speciale voeding binnen uit Canada. Nog steeds bezig...

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Demper/kegel/cones/spike * Anders Masterbase
Luidsprekerkabel Belkin PureAV Silver
Meerkanaals eindversterker Denon -
Multi-speler HDI Dune Prime 3.0
CRT (traditionele televisie) JVC 42\ InteriArt Flatscreen
Phono versterker Mitsubishi phono van voorversterker
Meerkanaals eindversterker Mitsubishi DA-A10DC
Luidsprekerkabel Mogami Dual Coaxial 2x6m
Luidspreker surround Peerless PP-33
Subwoofer Peerless PP-33
Interlink QED Silver Spiral
Luidspreker voor Sonus faber Elacta Amator I
Complete platenspeler Thorens TD-2001 Mahonie
Geintegreerde versterker Unison Research Simply 2
Beeldkabel van den Hul M.C. Triaxial Professional 75
Losse voeding Zelfbouw Thorens
* pi+DAC+voeding Zelfbouw Digitale bron bestaande uit pi met accuvoedi...

Mijn HiFi Geschiedenis
Begonnen met een Gracia set, een receiver-casettedeck met best aardige boxen in mijn kinderjaren, daarna lang gespaard voor een van de eerste Philips CD-spelers. In m`n tiener-jaren kwam ik regelmatig in de HiFi-zaak om al die mooie niet te betalen apparatuur te bekijken. Toe ook nog een Pioneer versterker gehad.
Daar heb ik na veel luisteren een Scylla versterker gekocht. Heerlijk apparaat, lang plezier van gehad totdat ik blikseminslag kreeg, het ding was volledig uitgebrand.
Technisch wist ik er behoorlijk wat over apparatuur te vertellen, daarom in mijn stagetijd stage gelopen bij de bovengenoemde winkel. Hierna een Teac VRDS-7 gekregen als stage-vergoeding, was ik erg blij mee.
Natuurlijk moesten er toen nog een paar mooie luidsprekerboxen komen, Peerless speakers gebouwd en precies laten zagen door een speciaalzaak. Afgewerkt met hoogglans zwarte lak. (dat was ff een paar weken schuren:-))
Pas jaren later heb ik de Sonus Faber speakers meegenomen vanwege een weddenschap over het laag wat deze speakers volgens een hifi-zaak bezoeker kon produceren. Ik was meteen verliefd...
Weer enkele jaren later besloot ik m`n set af te maken met een buizenversteker (voor de kenners; single ended, minimale terugkoppeling, klasse A). Ook hier wist ik bij de eerste noten dat dit m zou worden, zo`n vloeiende snelle en dynamische versterker dat je echt niet door hebt dat er een versterker nodig is.
Philips NOS buizen EL34(eindtrap) en Telefunken NOS ECC82(stuurtrap) vervangen.
Pas een 2e hands draaitafel gekocht welke werkelijk fantastisch is opgeknapt door de man waar ik m van gekocht heb (de mijne heeft echt mahoniehout). Ook na veel uitzoekwerk het element 2e hands gekocht, een Ortofon mc20super MkII. Heel muzikaal dingetje.
Onlangs heb ik de upgrade voedingssuply gebouwd, wauw. Voor 40 euro zo`n ontzettende grote verbetering... Aanrader.
Daarna bezig met een kurken platenmat, wanneer houd het op...:-)
Kurken mat is inmiddels vervangen door... g├ę├ęn mat. Dit is toch wel de grootste verbetering en t kost gewoon helemaal niets. Wel de hoogte van de arm anders instellen, anders komt je vertical tracking angle (hoek van naald tov plaat) in t gedrang.
Daarna mat gemaakt van skai, beste compromis en heel goedkoop!
Onlangs heb ik nieuwe luisprekerkabels aangesloten. Ik had Mogami-kabels maar deze waren erg lang (6m). Nu Bi-wired 2.4 meter stereo aangesloten van Belkin. Onbekende maar mooie kabel, erg neutraal en vanwege de bi-wire aansluiting meer controle in zowel laag als hoog. Voorbeeld; achtergrond-zangeresjes worden nu echte vrouwen...
Nooit gedacht dat analytisch en muzikaliteit samen konden gaan...
Vanwege afgebroken cantilever kon ik geen plaatjes meer draaien, dus aan t sparen geweest voor een mooi mc-element.
Daarom film kijken naar een hoger niveau getild; losse versterkers voor rear en center+sub. Erg indrukwekkend.
Nieuwste projecten; gebalanceerde 1500VA trafo voor schone randaarde, modificatie van Thorens loopwerk (sokkelbodem), nieuw element gekocht en gemonteerd.
In verband met nieuw appartement heb ik het transformatorhuisje (transformator ingebouwd in houten kastje van MDF; in totaal niet minder dan 30 kilo zwaar dus je tilt je een breuk) geïnstalleerd. Helaas bromt de trafo, wordt iets minder bij voldoende belasting maar blijft toch brommen, vandaar dat deze op de logeerkamer is geplaatst. Een degelijke schakelaar met WCD (stopcontact) aan de andere kant van de muur in de woonkamer geplaatst. Hiermee kan ik de trafo en hiermee de hifi-`groep` geheel uitschakelen.
Verder heb ik eindelijk een (zgan) element gekocht via Sense of Music. Hiermee kan ik eindelijk weer vinyl afspelen. Het element is van Benz Micro en wel de Ace. Het is de low-output (0,4 mV) versie geworden, de S (special) uitvoering met de speciaal gewikkelde spoeltjes en dempers en nude linecontact naald en boron cantilever. Hieronder wat info;

The S-Class models of the ACE SL (low-output) incorporate the Benz Dynascan system with a Gyger S stylus coupled to improved generators using new coil windings and refined pole pieces/damper designs.
Specifications:
Output Voltage: 0.4mV
Cantilever: Solid Boron, 0.28mm
Stylus: Nude line-contact diamond, mirror polished
Coil: Pure Iron Cross
Frequency Response: 20-20,000 Hz
Channel Balance: Better than 0.5db
Channel Separation: Better than 35db at 1kHz
Bron: http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp?number=BENZACEL

Ik kan je vertellen dat het geluid (nog niet eens ingespeeld) nu al veelbelovend is. Zo open, dynamisch en heel mooi is de gelaagdheid die ik nu hoor. Ik hoor veel microdetails die ik nog nooit hoorde. Helemaal geweldig!!
Als laatste, ik was toch met de draaitafel bezig, heb ik de bodemplaat (inclusief alle gaten) gekopieerd maar dan in een 18mm MDF plaat. Aan de binnenkant iets gedempt om de reflecties tegen te gaan. Een zware demping met vloerbedekking ging erg ten kostte van de dynamiek.
Gebalanceerde voeding nu ook veilig en bevat een inschakelvertraging zodat de stop er niet uitklapt, met het oog op de toekomst (Siemens `klangmodule` stop).
Het niveau van m`n Thorens een gigantisch niveau hoger getild door de MDFbodemplaat op luchtzakjes (verpakkingsmateriaal) te zetten en de waterpasgesteldheid te checken. Het lijkt wel weer of m`n platenspeler en m`n element elkaar nu ├ęcht gevonden hebben, wat een muziek, wat een feest, ik zou alleen in superlatieven kunnen spreken maar dat bespaar ik jullie.
Volgende week een ander audiomeubel...
Nou, audiomeubel staat er sinds enige tijd. Alle kabelbende netjes weggewerkt in gootjes en alle surroundversterkers, de nieuwe Dune Prime 3.0 en Ziggo-tuner in de kast en de beauties (Thorens, Unison research) bovenop. Andere TV die aanzienlijk beter beeld geeft en deze gekalibreerd (HDMV-2d).
Verder liepen helaas de luchtzakjes leeg, dus kon elke paar weken opnieuw alles waterpas zetten, nu binnenbandje (kleinste maat verkrijgbaar) eronder en wanneer niet in gebruik schuimblokjes op de hoeken.
Blijf me erover verbazen dat je dit weinig tegenkomt (topmodel SME heeft luchtgeveerde pijlers...)

Blijkt dat de ondergrond/basis van je draaitafel ook erg belangrijk is. Alles stond hiervoor op zwevend laminaat en nu op plavuizen, nogal een verschil, dus de voetjes voor de draaitafel zijn nu masterfase.
Sinds enkele dagen draait de nieuwe digitale bron; een accugevoede Raspberry pi met I2S aangesloten op een Soekris DIY dam1021 DAC. Alles wordt gevoed door een zelf gebouwde voedingunit bestaande uit een symetrische voeding middels Sj├Âstr├Âm superregulator voor de DAC en een TI8505 gereguleerde 5A, 3A voeding voor de pi. De voedingskabel voor de DAC is een afgeschermd exemplaar, maar de mantel is om een 2cm dikke slang gemaakt, binnenin in de symetrische kabel gecentreerd, dus lucht als isolator en een aanzienlijke afstand tot afscherming. Analoge signaalkabel is puur zilver soort annealed, digitale signaalkabel is afgeschermd koper.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Muzikaal; kruip in de huid van de muzikant, beleef muziek zoals het bedoeld was. Genieten met een hoofdletter

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Geen

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Bezig met bouw paneelabsorber met geintergreerd scherm in HT.

Op audiogebied staat er nog een zelfgebouwde phonopre in de planning.


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
gips plafonds, kalksteen muren, erg goede akoestiek. Sonus Fabers spelen met veel dynamiek.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
5 CD

900 LP

250+ Film`s op Dune, voornamelijk Arthouse, Horror


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Internet radio (wwoz.org) staat altijd te draaien. Serieus luisteren 1 a 2 keer in de week.

Hoe vaak kijkt u film?
Regelmatig, liefst arthouse/filmhuis en Horror


Hobbies
Natuurlijk heel veel muziek.
Verder computertechniek, sporten, stappen, jazz, vrienden, en film kijken, kortom ik hoef me niet te vervelen:-)
Filmhuis; www.arthouse.nl

Overige
Tips:
- (Ont)koppeling van draaitafel mag niet onderschat worden (en ja dat geldt ook voor een subchassis)
- Gebruik platenpuck; meer rust, micro dynamiek en zwarte achtergrond
- Heb je een goed loopwerk, probeer dan met een andere mat te spelen
- Besteed veel aandacht aan voeding, niet veel maar wel schoon en goed ontwerp
- Sluit speakers bi-wired aan
- Vergeet alle onzin over je naald. Reinig na elke 2 kanten je naald en je verlengd de levensduur
- Geniet en verlies jezelf niet in technisch gewauwel

Maikel


Stereoset

Leeftijd 46 jaar
Beroep Functioneel Beheerder
Set Stereo & Home Cinema
Nieuwprijs 12.700
Door mij betaald 5.230

Deze set is online gezet op
17-augustus-2005 . Ondertussen is deze pagina 15155 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 05-juli-2018


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 150 m2
 • Afmeting 15 bij 10 meter
 • Hoogte 3.5 meter
 • Inhoud 525 m3

Muziekvoorkeur
 • Jazz
 • Dance
 • Singer/Songwriter
 • Blues
 • Latin
 • Lounge
 • Symphonisch
 • Techno

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Animatie
 • Horror
 • Komedie
 • Avontuur
 • Actie
 • Animatie/tekenfilms
 • Romantiek
 • Science Fiction
 • Korte film
 • Thriller
 • Documentaire
 • Fantasie

Film top 10
 • Equilibrium
 • Contact
 • Fight Club
 • Kill Bill

Muziek top 10
 • Lamb - Debut, Between Darkness and Wonder, etc
 • Pink Floyd - Alle albums (en dat zijn er nogal wat)
 • Janis Ian - Alles
 • Shirley Bassey - Alles

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets