Setpagina van: Eric


Mijn HiFi-systeem
De interesse in Hi-Fi met de paplepel ingegoten gekregen omdat mijn vader mede-eigenaar was van een radio en TV zaak in mijn woonplaats. Thuis hadden we dus altijd de nieuwste apparatuur en zelfs de eerste kleuren-tv van heel de stad.
Begonnen met simpele setjes, later wat beter en in mijn studententijd had ik zelfs 4 stuks Bose 901 op mijn slaapkamer staan aangesloten op een versterker waar ik het merk niet meer van weet.
Maar hij gaf genoeg power om de relatie met de buren destijds op een bedenkelijk niveau te brengen.
Nadien met het surround virus bevangen en een Pioneer surround receiver met speakers van Bowers en Wilkins gekocht maar dat kon me uiteindelijk toch niet echt bekoren. Ik vond het gewone ouderwetse stereo toch fijner om naar te luisteren.
Dus na enkele jaren alles weer verkopen en weer verder zoeken, na allerlei omzwervingen langs audiobeurzen in binnen en buitenland ben ik nu meer dan tevreden met mijn huidige set.
Ik had als doelstelling om voor ongeveer 10.000 euro (natuurlijk is het iets meer geworden...) een stereo geluidsinstallatie aan te kopen met voor mijn gevoel het beste geluid. Nu vindt waarschijnlijk iedereen dat hij of zij het best klinkende systeem heeft en ik zal de laatste zijn die zegt dat mijn systeem het beste klinkt. Het kan waarschijnlijk altijd beter.
Op de reguliere bekendere merken was ik snel uitgekeken en via buitenlandse Hi-Fi shows kwam ik in aanraking met meer onbekende merken. Zodoende ben ik uiteindelijk bij onderstaande set uitgekomen. Een set waarin overigens ook een low budget Yamaha DAB+ tuner zit voor muziek tijdens het stofzuigen of zo :-)

Versterker Xindak A600E(09) klasse A
Multifunctionele Bluray/SACD speler Oppo BDP-105D
Tuner Yamaha T-D500 DAB+
Luidsprekers Aurum Cantus Music Goddess 6 MKII
Interlinks Choseal
Speakerkabel Clearwater

De Xindak versterker met een gewicht van 53 kg en een diepte van bijna 60cm geeft een fenomenaal geluid, de eindtrappen kunnen een maximale stroom van maar liefst 68A leveren en bassen komen aan alsof je een stomp van Mike Tyson krijgt. Op de versterker een aan/uit knop, een volumeknop en een ingangskeuze schakelaar. That`s it! 2 x cinch en 1 x XLR als ingang, heerlijk simpel...
De Oppo heb ik gekozen voor zijn veelzijdigheid en omdat deze via balanced XLR op de Xindak aan te sluiten is en een zeer mooie DAC heeft voorzien van de Sabre32 ES9018.
Als laatste de Aurum Cantus, zware speakers van bijna 55 kg per stuk en voorzien van een sublieme ribbon tweeter. Het filter is voorzien van Mundorf componenten. Ze geven een zeer gebalanceerd en helder geluid zonder ook maar ooit scherp te worden. Maar goed, luidsprekers zijn moeilijk te beoordelen, dat is voor iedereen anders. Voor mezelf klinken ze beter dan alle andere speakers die ik ooit gehoord of in bezit heb gehad.

De geweldige APR 1.1 Ribbon

53KG aan power :-)

De Music Goddess 6 MKII met 14 lagen lak in hoogglans

De complete set

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Adembenemend

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Momenteel heb ik geen verbeterpunten

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Uitbreiding met een draaitafel, zit te denken aan de Thorens TD 309

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Circa 55 m2 met houten vloer en stoffen gordijnen.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Circa 40 SACD`s, 20 DVD-Audio en 200 CD`s

Abbo op Tidal Hi-Fi wat ik afspeel via de Oppo


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Zoveel mogelijk

Hoe vaak kijkt u film?
Niet veel


Hobbies
Alles wat met high-end audio te maken heeft.
Hardlopen en fitness.

Eric
Leeftijd 62 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs 12.500

Deze set is online gezet op
16-september-2016 . Ondertussen is deze pagina 1112 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 01-juni-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets