Setpagina van: Wouter van Yperen


Mijn HiFi-systeem
Het is altijd lastig om de eigenschappen van je installatie op papier te zetten. De vraag is of het überhaupt als mens mogelijk is om een installatie objectief te beoordelen. Iedereen beleeft muziek op een andere manier. Daarnaast hebben omgevingsfactoren m.i. evenveel invloed op de beleving van muziek als de kwaliteit hiervan. Zo zal een muziekstuk onder het genot van een drankje samen met een paar vrienden anders klinken dan op het moment waarop je de planning van de volgende dag nog in je hoofd zit. Bij de samenstelling van mijn installatie heb ik getracht een karakter neer te zetten die op alle momenten van de dag aan mijn verwachten voldoet. Dat wil zeggen dat deze wellicht op het eerste moment wat saai klinkt, maar als je een tijdje zit te luisteren onderga je een betrokkenheid die verslavend gaat werken. Het gevolg is dat ik regelmatig lijd aan chronisch slaapgebrek en een wijnkelder die dan weer moet worden bijgevuld.
De akoestiek blijft altijd een probleem als je niet in de gelegenheid bent een ruimte om je installatie te bouwen, daarbij vind ik dat je op ieder moment van de dag van je muziek moet kunnen genieten. Wat is er nou lekkerder dan tijdens het klaar maken van je diner een prachtig concert op de achtergrond, het kan zelfs inspirerend werken. Wij wonen in een geschakelde twee onder één kapper met woonkamer van +/- 36 m2 met daaraan een open keuken van +/- 20 m2. Het huis is volledig opgetrokken uit beton wat niet altijd ten goede komt aan de akoestiek. De wanden zijn behangen met een grove glasvezel structuur wat de afstraling ten goede komt. Uit praktische overwegen ligt er een marmoleum vloer wat in het begin een beetje hard klonk, maar na de aanschaf van een kleed was dit probleem grotendeels opgelost. Hoe je het went of keert het is altijd zoeken naar een compromis.

Mijn hifi historie zou ik echt niet meer weten. Er zijn zoveel producten de revue gepasseerd dat ik ze niet allemaal meer ken, wel zijn er een aantal die ik niet snel zal vergeten. Hun kwaliteiten of uiterlijk waren van z’n hoge of lage kwaliteit dat ik ze niet snel zal vergeten. Hierbij moet je denken aan merken als Duson, Array, Copland, AR, MC, van Medevoort enz.
Een oplettende lezer zal wellicht mijn voorliefde voor de buizenversterkers al opgevallen zijn. De ontmoeting met set Heart Beat van Rik Stoet bij Hobo Hifi in Den Bosch zal ik niet snel vergeten. Deze versterker was voorzien van een 300B buis die het middengebied zo natuurlijk getrouw weer gaf dat ik hem wel naast mijn Duson A10 moest hebben. Nadat ik hem had aangesloten en een paar weken mee gedraaid had merkte je dat er te weinig vermogen in zat om het hele spectrum goed te kunnen dienen. Ondanks het redelijke rendement van mijn OLS 100SE speakers had de versterker toch wel veel moeite om bij een iets hoge weergave de boei uit elkaar te houden. Het gevolg is wel dat ik opzoek moest naar een ander buizenversterker. In die tijd ging ik nog wel eens op zaterdagmiddag naar O.L.S. in Breda om wat muziek uit te wisselen. Ik kwam op die manier aan een tweedehands Conrad Johnson (jc) PV10 met phono ingang en een MV52, welke was voorzien van vier EL34 buizen. Ik was meteen verkocht. Het was wellicht niet de top maar de beleving van de muziek was naar mijn gevoel heerlijk. Van af dat moment heb ik me vrijwel alleen bezig gehouden met buizenversterkers. Wat mij tot nu toe opvalt in is het karakter van de buizenversterkers. Ze klinken vaak allemaal verschrikkelijk goed alleen de één legt de nadruk op ruimtelijkheid en de ander op het gecontroleerd laag. Ik heb mijn set ondertussen geüpgrade en uitgebreid met een jc evolution 20se in combinatie met een Premier 11a. Daarop is aangesloten een gryphon tabu cdp-1, VPI scoutmaster met een Wilson Benesch the Ply element en een Meridian 504.

Samenvattend:

Voorversterker: Conrad Johnson evolution 20se
Eindversterker: Conrad Johnson Premier 11a
CD-speler: gryphon Tabu cdp-1
Platenspeler: VPI Scoutmaster
Element: Wilson Benesch the Ply
Tuner: Meridian 504
Luidspekers: OLS ceramiqu 3.1
Luidsprekerkabel: MIT MH750
Interlink: Vausen/MIT

huidige set

CJ premier 11a

VPI scoutmaster

Componenten
Produkt Merk Typenummer
D/A converter Antelope Zodiac
Voorversterker Conrad Johnson Evolution 20SE
Eindversterker Conrad Johnson MF-2200
Eindversterker Conrad Johnson Premier 11A
(SA)CD-speler Gryphon Tabu cdp-1
Netwerkspeler Logitech Sqeeuzbox touch
DVD-speler Marantz DV7010
Interlink Siltech Classic anniversary
Luidsprekerkabel Siltech Classic anniversary 200L
Luidsprekerkabel Siltech Classic anniversary 300L
Netsnoer Sun Leiste stekkerblok 6
NAS Synology Tb4
Luidspreker voor Von Schweikert Audio VR 4
Loopwerk VPI Scoutmaster
Arm VPI JMW 9
Element Wilson Benesch The Ply

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Volledig, gemakkelijk en ruimtelijk

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Akoestiek

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Uitbreiding van mijn software

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
van alles, 300 cd en 150 LP`s

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Afhankelijk van mijn werk +/- 5 uur per week

Hoe vaak kijkt u film?
niet zo vaak


Hobbies

Wouter van Yperen
Leeftijd 51 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs 45.000
Door mij betaald 15.000

Deze set is online gezet op
03-februari-2008 . Ondertussen is deze pagina 7988 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 20-augustus-2021


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets