Setpagina van: Snirk


Mijn HiFi-systeem
Eindelijk, het duurde even...

De complete set

The gear

JBL A180 STAGE

Home made Jumpers

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Luidsprekerkabel AudioQuest X2
Interlink AudioQuest Forest
Luidspreker voor JBL A180 STAGE
Element Ortofon 2M red
Complete platenspeler Pioneer PLX 1000
(SA)CD-speler Sony x222 ES
Geintegreerde versterker Sony TA-FB 940R
NAS Synology DS 115J
Netwerkspeler Yamaha NP-S 303

Mijn HiFi Geschiedenis
Als jonge gozer met een klokradio van audiosonic begonnen. Ik wilde graag dat het een beter merk op kwam en kraste de het audiosonic merk weg en met pickup letters plakte ik er philips op...

Na dat ik zelf wat centjes met baantjes kon verdienen, had ik mijn eerste versterker Kenwood KA-55 gekocht, kort daarna mijn eerste draaitafel van Technics slb-22 en aangevuld met speakers van Jamo 503. Vele jaren plezier van gehad.

Daarna kocht ik de Sony X222ES cdspeler en de Sony STR-GX40, ik heb dezelfde speakers van Jamo nog steeds. Het gezinsleven diende zich aan en hifi verdween naar de achtergrond.

De Sony versterker en Jamo speakers verdwenen en werd vervangen door een JVC RX-616R receiver en Mission 731 speakers. Langzamerhand begon het weer te kriebelen en ik kon gratis twee versterkers overnemen, weer een Sony de TA-S7 met een ES ringtrafo en een zware hufter de Pioneer A-91D met een duo transformator opbouw.

Tegenwoordig in mijn huidige set heb ik Dali Zensor 5 speakers, Sony TA940 QS versterker (compleet gereviseerd), Yamaha NPs-303 streamer, de goude ouwe Sony X222 ES cdspeler (compleet gereviseerd), Synology NAS met 3TB schijf en mijn laatste aanwinst een Pioneer PLX1000 draaitafel met Ortofon 2M Red element.

Ik vindt dat ik nu een aardige set heb staan, waar ik in de toekomst nog veel aan wil aanpassen en ik volg vele audio site's waar nog veel betere sets in staan. Maar het gaat mij erom dat ik naar mijn muziek met plezier wil luisteren en dat is voor nu zeker het geval.

September 2021

Dali Zensor 5 speakers verkocht en JBL A180 Stage speakers aangeschaft. Was erg benieuwd naar de JBL eigenschappen, ik wou meer "in to your face" muziek ervaring. Nou die wens is zeker ingelost. Veel meer soundstage, strakkere bas en een gebalanceerd midden en hoog. Onvergetelijk zijn ze voor slechte opname's, deze vallen gelijk door de mand. Binnenkort Bi-wire toepassen, ben daar benieuwd naar. Deze speakers hebben het echte JBL dna en zijn erg ondergewaardeerd, bang for the buck, as they say ;o))

December 2021

Bi-wire kabels van Cordial CLS 425-50 Black 100 Luidsprekerkabel 4 x 2.50 mm² aangeschaft om dit nu eens te gaan testen. Ik merkte gelijk een belangrijk verschil in scheiding tussen midden/hoog en de lage tonen. Het geluidsbeeld wordt breder en opener. Verder verplaatsen van de speakers veranderd niets aan het geluidsbeeld, zo ver dus tevreden. om het geluid directer te maken, ga ik nu aan de gang om mijn akoestiek te verbeteren. De muur tegenover de speakers wil ik gaan aankleden met een diffuser, op de muur achter de speaker wil ik voorzien van een absorberende fotolijst. Dan is er nog een zijmuur, die ik ook nog van absorberend materiaal wil bekleden. Het plafond hou ik even buiten beschouwing, eerst eens kijken wat dit gaat doen. Stay tuned!

Maart 2022

Weer terug naar de normale stereo aansluiting. Een tijdje met Bi-Wire geluisterd, maar merkte toch een "gat" in de geluidsweergave. Het laag en hoog ligt te veel uit elkaar door de speakers aan te sturen via de A+B setting. De audioquest kabel weer aangesloten en zelf "jumpers" van dezelfde kabel gemaakt. Standaard zit er een stukje metaal, wat qua geleiding niet veel voorstelt. En ja, het juiste stereobeeld was er weer en beter! Nogmaals ter vergelijking de "metalen" jumper plaatjes erin gezet om het verschil te horen. Er is duidelijk een geluidverbetering met de kabeljumpers. Ik ben weer blij ;o)). De akoestiek aanpassing moeten helaas even wachten, andere prioriteiten. That's life.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Prettig stereo geluid, ruimtelijkheid.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Meer openheid en snelheid.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Betere interconnects en akoestische verbeteringen. Beter platenspeler element.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Woonkamer van 6x3,5mtr. Vloerkleed onder de bank.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Plus minus 350 lp's en 250 cd's. TripHop, HipHop, Soul, Alternitive, Rock.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
1 á 2 uur per dag

Hoe vaak kijkt u film?
regelmatig


Hobbies
Travel, fietsen en muziek

Snirk


Leeftijd 54 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
07-maart-2021 . Ondertussen is deze pagina 827 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 29-maart-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 20 m2
 • Afmeting 5 bij 4 meter
 • Hoogte 2.40 meter
 • Inhoud 48 m3

Muziekvoorkeur
 • Jazz
 • Dance
 • Reggae
 • New Age
 • Electronic
 • Funk
 • Hiphop & Rap
 • Lounge
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets