Setpagina van: Prima Luna


Mijn HiFi-systeem
De set staat op een andere plek in de living, de kleurstelling van de wanden is verandert waardoor de set beter uitkomt.
Er komen zo snel mogelijk nieuwe foto,s deze zijn erg veroudert intussen.
5 februari 2011
De sonos is nu helemaal ingespeeld.
De speakers staan iets verder uit elkaar en iets minder toe-in. Nu is er ook de LED-tv van Samsung 102 cm.Het geluidsbeelds beeld is in mijn optiek optimaal te noemen. stemmen staan op oorhoogte net voor de speakers bij sommige opnames staat de zanger zelfs iets meer naar links of rechts. Het geluid zelf is veel opener geworden, vrijer zelfs. het laag is gedetaileerder. Met de controler van Sonos speel ik nu muziek af die ik voorheen niet of nauwelijks draaide, dat komt door het grote zoekgemak van het systeem. klein puntje van kritiek is wel dat je het beste een vaste verbinding met de pc/externe schijf kan maken. draadloos internet geeft in mijn geval toch wat meer storingen als gewenst.
19 november
De eerste luistersessies met de Sonos zitten erop, ik wordt er in ieder geval erg blij van. Het geluid is meer open, stemmen staan tussen de speakers net ervoor . het laag is weer wat meer aanwezig zonder te veel te worden
12 November
sinds een paar weken is het Sonos systeem in huis.
ben je nog wel een maand of twee bezig om om circa 600 cd,s in FLAC om te zetten maar dan heb je dan wel het genot van in je luisterstoel te zitten en ongelimiteerd je muziek keuze te maken, zonder constant op te hoeven staan om de cd te wisselen. Het systeem geeft een helder geluidsbeeld met de zelfde en/of betere kwaliteit geluid.
19 aug
Ik heb Nintitus oftewel een gehoorbeschadiging waardoor er permanent een ruis te horen is voor mij, het heeft even geduurd maar inmiddels kan ik weer met groot genoegen genieten van mijn set. De afgelopen maanden heb ik naar diverse sets geluisterd met daarin o.a. opgenomen de Sonos "streaming audio" ben er zeer te spreken over.
22 maart
Het aanbrengen van een aarde draad van de groepenkat naar de tv antenne heeft er voor gezorgd dat het niveao van de aarddebrom sterk vermindert is maar nog niet weg.Na een oorontsteking kan ik nu al een maand of wat niet optimaal van de set genieten er zit nu alleen nog een vervelende fluit/pieptoon in mijn oren.
11 feb
Ik ben nu wel tevreden met het geluid voor zoverre het kan in dit huis, alles valt op zijn plek. in het volgende huis ga ik in de luisterkamer/living eerst de akoustiek aanpakken
7 feb
het DIY meubel onder handen genomen, plank erbij gezet en in de parketlak gezet. de CD-speler staat nu op zichzelf geeft een wat stabieler geluidsbeeld nieuwe foto,s volgen.
28 januari
op advies van Ron Kemp ga ik een draad van de aarde van de elektra naar de aarde van de tv/tuner brengen. dat zou de oplossing moeten brengen.
18 januari
aardlus van de radiotuner is verholpen met een cable isolator van Kemp, de aardlus van de digiale tv tuner is er nog.
6 januari
Logitech harmony one toegevoegd eindelijk van de wirwar van afstandsbedieningen af. via internet en cd-rom is de one te laden met gegevens, uurtje werk en veel plezier ervan.
De stroomvoorziening is nu op orde, audio op eigen groep. De tv, dvd, setopbox is op een andere groep gezet. van de week nog uitproberen of de antenne van de tv, radio een aardlus geeft. (met dank aan John voor de tip)
23 december
netfilter binnen en gemonteerd, helaas niet het resultaat waar ik op gehoopt had (geen aardbrom, Heeft iemand de oplossing voor me, HELP). van Supra een 6 voudig stekkerblok met kabel en stekkers gehaald. De stroomvoorziening is hiermee compleet.
14 december
lekker de hele dag geluisterd, de dedicated audio groep en de diffusers brengen wel wat teweeg er is meer rust in de living het geluid zelf lijkt meer op zich zelf te staan. Het wordt steeds beter.
11 december
audio- groep aangesloten in de meterkast
weer een DIY project t. w. diffusers toegevoegd.
18 november
Nieuwe buizen besteld, wat een verschil, Tevens de voedingskabel ingepakt met aluminium tape om storing van buitenaf te weren
29 oktober
Furutech contrastekker 24k gehaald om de offsetkiller aan te sluiten, het aansluiten van de audiogroep volgt. wacht nog op het lichtnet filter.
9 september
e.e.a. aangepakt. alvast de voedingskabel 3 x 2,5 mm2 t.b.v. de audiogroep van meterkast naar stereo gelegd.
De fase overal aangegeven en met de polechecker zijn alle stekkers is fase gezet.
4 september de nieuwe aarde is getrokken, perfecte waarden maar wat een """STORING"""" op het net een ******BROM******* van heb ik jou daar. Er wordt gezocht naar een net filter.
juni
Ah! offsetkiller via de HIFI.nl tweedehands aangeschaft.
Januari 2009
De de speakers zijn weer genstalleerd na het vervangen van de filters en akoestische aanpassingen van de kasten. De speakers nu ook met M6 bouten aan de de stand vastgezet. Een berg componenten, filter wordt totaal vervangen door andere (lees betere)componenten, ook wordt de demping met Pritex en loodbitumen aangepakt om zo de speakers naar een hoger niveau te tillen. Een van de B&W 705 naar speaker en Co gebracht. Deze gaan het filter doormeten om zo te beoordelen waar deze op te waarderen valt.
november 2008
indeling in de living verandert de set staat nu in de brede kant van de kamer veel beter. De plaatsing nu is 1,80 m1 uit elkaar, 1,20 m1 uit de zijwanden en circa 50 cm uit de achterwand.
Augustus 2008
Het is zover afgelopen zaterdag de Prima Luna voorversterker opgehaald, de natuurstenen platen zijn binnen.
Juli 2008:
twee natuurstenen platen van 400 X 400 X 30 mm besteld voor onder de stands.
2007
bezoek aan de HIFI-winkel te Beek twee interlinks en een set dubble twisted luidsprekerkabels van AH! aangeschaft als kerstkado.
2007
Na jaren voornamelijk met de caraudio bezig te zijn geweest, heb ik nu mijn eerste stap gezet naar een serieuze stereo-hifiset.De basis is gelegd met de Primare A20 en A30.2 versterker waarbij de A20 als voorversterker gaat dienen als proef en de B&W 705 luidsprekers. De volgende stap is het vervangen van de interlinks, luisprekerkabels en enige akoestische aanpassingen.

voorlopig klaar

de nieuwe buisjes gloeien een stuk beter als de oude.

Primare A 30.2 in control

cable lifter

B&W 705 Super Special Edition in the nude

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Aantal groepen * Anders ABB Fasefilter
Akoestiek aanpassing * Anders DIY QRD Diffuser
Luidsprekerkabel AH! AH! DLS DIR KB 8 2M
Interlink AH! AH1 DIR KB 8 SE
Netsnoer AH! AC Direct KB 10
Netfilter AH! offsetkiller
Luidspreker voor B&W Range 705
Losse voeding Furutech goldplated
Overige kabels Kemp Elektroniks KE CABLE ANTENNA ISOLATOR
Overige kabels Kemp Elektroniks KE CABLE ANTENNA ISOLATOR
Afstandsbediening Logitech Harmony One
Pole checker Modificatie null
Voorversterker PrimaLuna Prologue Three
Eindversterker Primare A30.2
Beeldkabel ProfiGold prov7101
LCD-Scherm Samsung null
Muziekserver Sonos zonebridge 100
Muziekserver Sonos Zoneplayer 90
Muziekserver Sonos controller 200
(SA)CD-speler Sony dvp-ns905p
Netsnoer Supra Cables Supra Lorad 2.5
Netsnoer Supra Cables SWF-10 Male Stekker
Losse voeding Supra Cables MD06-EU Mark II
Netsnoer Supra Cables SWF-10 Female connector
Interlink Zelfbouw eigenbouw kabel Rockford Fosgate pluggen SounsQuest 24 K
* ***Super Special Edtion*** B&W 705 Zelfbouw vervangen scheidingfilters B&W 705, originel...
* Diffussers Zelfbouw de afgelopen maanden steeds vaker er aan ged...

Mijn HiFi Geschiedenis
Je bent jong en je wilt wat, geluisterd op de zelfbouw kef- speakers en sansui versterker, radio en gerard platenspeler van mijn ouders.
Daarna voornamelijk in de auto,s installs gebouwd en geluisterd.
Jarenlang met mijn vaders band " MUSTANG " mee geweest als geluidstechnicus. vanuit deze hobby ben ik me meer en meer met luisteren en de techniek achter geluidsproductie gaan bezig houden.
Heb nu in de living een muzikaal groeiende en steeds beter klinkende audio- set.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Met alle aanpassingen is het een fijne set geworden om naar te luisteren.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
nu met de Sonos komt er geen cd-speler meer

andere geluidsdragers


Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Blue-ray speler

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
L-vormige woonkamer, 4.50 X 6.20 m1 De installatie staat in het smalle gedeelte. Aankleding van de kamer laminaatvloer,vloerkleed voor de set, twee rotan banken met stof beklede kussens, structuurverf op de wanden, verlaagd plafond met isolatie, afwerking schuurwerk.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
circa 1 TB 6000 muziekbestanden in flac

In de basis wordt er naar Blues en Rock geluisterd, de laatste tijd wat meer naar Jazz en fusion .

circa 350 dvd,s waarvan 150 muziek- dvd,s


Hoe vaak luistert u naar muziek?
minimaal een ochtend of middag per week

Hoe vaak kijkt u film?
2 keer per week.


Hobbies
Muziek (Homehifi, carhifi)
Body building
Mercedes 280 SE 1968 oldtimer
lekker Eten, Champagne
mijn zoon 100% bengel Brendan
en als het even kan wat meer genieten van het leven

Overige
Hifi-set in de nieuwe toet:
"het witte gevaar":geluisterd naar een drieweg-set voor in de auto van MB- Quart erg van onder de indruk, wil deze eerst in een auto horen voordat ik verder ermee ga.
Headunit, Pinoneer DEH-P88RS hi-end CD-radio
versterkers:
Audison LXR-400 mono subwooferversterker, Audison LXR-2.200 stereo op de frontluidsprekers, Audison VR-209 stereo op de achterluidsprekers (rearfill).
Subwoofer Boston 12.5 pro, 2 Ohm met passieve 18 Db 2 Ohm filter afgefilterd op 50 Hz in een basreflex kist van 49,5 liter getuned op 35 Hz.
Frontspeakers ETON Hex 216 16,5 cm midwoofer en 28 mm softdome tweeter met passieve 6Db eerste orde filters.
Rearfill Eton/CD met aangepaste filters. Alle speakers aangesloten met OFC 99.9% koper/zilver luidsprekerkabels.
zeer fijn fris geluid met een stevige basis mede door de strakke sub en kick bass.

Prima Luna


blijft leuk moter rijden op deze manier

Leeftijd 52 jaar
Beroep Onderhoudkundige
Set Stereo
Nieuwprijs � 9.564
Door mij betaald � 5.938

Deze set is online gezet op
06-november-2007 . Ondertussen is deze pagina 14222 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 22-december-2011


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 27.9 m2
 • Afmeting 6.20 bij 4.50 meter
 • Hoogte 2.55 meter
 • Inhoud 71 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Jazz
 • Metal
 • Blues
 • Electronic
 • Funk
 • Lounge
 • Rock `n Roll
 • Symphonisch
 • Techno
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Horror
 • Komedie
 • Avontuur
 • Actie
 • Animatie/tekenfilms
 • Serie
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Zwarte komedie

Film top 10
 • Matrix
 • Blade
 • Monty Phyton the meaning off live
 • Star Wars
 • Startrek
 • Kill Bill
 • Nemo
 • WallE
 • Sin city

Muziek top 10
 • Pink Floyd - Dark side off the moon
 • Pink Floyd - Division Bells
 • Norah Jones - Not too late
 • Fourplay - between the sheets
 • Dream Theather - bijna totale werk
 • Stevie Ray Vaungh - totale werk
 • Dave Brubeck - totale euvre

Populairste artiesten/bands
 • Pink Floyd
 • Dream theather
 • Simple minds
 • U2
 • Santana
 • BB-King
 • Stevie Ray Vaungh
 • Rage against the machine
 • Mettalica
 • Norah Jones

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets