Setpagina van: Mark Jansen


Mijn HiFi-systeem
2-12-2017:
Toch meegegaan in een doorzettende trend, headphonia! Ik heb de stap genommen voor 2 systemen. Een volledig highend analoog system en een volledig digitaal systeem. In de ‘mancave’ staat momenteel weer B&O met een dac en streamer, voor de luistermomenten met maten onder het genot van een drankje.
In de woonkamer daarentegen staat analoog klinkende hoofdtelefoon set, voor mijn persoonlijke privé concerten. Onvoorstelbaar wat een goed hoofdtelefoon systeem kan wegspelen, betoverend. Ik heb muziek nog nooit zo gehoord als nu, mega veel details, organisch en neutraal is het eerste waar je aan moet denken.

De set:
Ayon HA-3 hoofdtelefoonverster. Opgebouwd met de prachtige 45 mesh buis en separate PSU.
Auralic Aries Femto met losse PSU.
Chord Qutest DAC
Audeze LCD-XC hoofdtelefoon
Siltech 330i interlink
Oyaide Continental 5S v2 USB kabel
Quantum QRT QB4 netfilter met Kemp powercable V en Siemens SITOR klankmodule
Shunyata Research ZiTron Cobra netsnoer

01-04-2016:
Na lange tijd weer eens iets nieuws gekocht voor de set, de Kuzma Ebony record weight. Een wonderbaarlijk stukje hout, niet alleen optisch maar met name qua performance. Deze puck weet zeer veel diepte te creëren in je soundstage. Een echte aanrader mocht je naar een goede puck op zoek zijn. Nadeel is de prijs!

Zoals hieronder te lezen valt, heb ik net zoals vele andere, de audiofiele weg bewandeld, soms met snelle en soms met minder snelle stappen, voordat ik ben gekomen waar ik nu ben. Na cd en streaming, is het dan toch uiteindelijk vinyl geworden waar ik mijn rust in kan vinden en wat precies het geluid produceert om mij te blijven boeien.
Dit i.c.m. Audio Note waaruit bijna de volledige keten bestaat. Eerst alleen een VV en later de stap naar een geïntegreerde 300B versterker, idem voor de speakers eerst de AN-J en vervolgens toch de grote broers de AN-E`s alsook voor de bekabeling eerst koper en aansluitend zilver.

Als bron heb ik nu al een tijdje Kuzma wat voor mijn set de meest neutrale combi is, recentelijk nog hierin een stap gemaakt van de Stogi S12 VTA naar de Stogi Reference 313 VTA arm. Als kers op de taart nog het element vervangen van een Lyra Delos naar een Ikeda 9ts, resultaat een rustig simplistische set met een neutrale weergave welke als het moet toch pit heeft.

Update 17-01-2015:
Bloed stroomt waar het kan stromen ook audiofiel bloed! Na de lang verheugde verhuizing begint de eigen luisterkamer eindelijk in zicht te komen en daarmee de drang naar een normale set. Dat daarmee gezegd zijn de Beolab`s verkocht en heb ik de weg terug gewaagd en wauwwww. De Audio Note VV heeft mij naar meer doen verlangen en gedaan. Afgelopen weekend een setje Audio Note AN-E/Spe gekocht en wat een lust oor en oog. Nog steeds koud uit de doos en nu al een genot! Daar verwacht ik nog iets van.....

Huidige set-up:
Phono VV: Audio Note AN-S4
Versterker: Audio Note Oto Phono SE Signature
Speakers: Audio Note AN-E/Spe incl. AN stands gevuld
Bekabeling: Audio Note QSSC interlink Phono naar VV
Audio Note AN-Spa speakerkabel
Audio Note ISIS powercord
Stroom: Nordost QRT Qbase 4 stekkerblok
Kemp powercable V
Siemens SITOR klankmodule
Loopwerk: Kuzma Stabi S
Arm: Kuzma Stogi Reference 313 VTA
Element: Ikeda 9ts

Update 07-12-2014:
Na enige tijd luisteren is alles redelijkerwijs ingespeeld en alle geruchten over Audio Note zijn toch wel waar. Als je hem ertussenuit haalt hoor je nauwelijks verschil, alleen wanneer je hem terugplaatst dan is het te vergelijken alsof je muziek luistert met een 3D bril op, dat wat je visueel waarneemt, na het opzetten van zo`n bril bij een televisie, neem je auditief waar na het terugplaatsen van de Audio Note voorversterker. Termen als "live" gevoel en sprankelendheid zijn hierbij volledig geplaatst. Hoe dan ook ik ben overtuigd. Happy listening everyone!

Update 20-05-2014:
Na een tijdje buitenland en wegkwijnen van een bepaalde speler, ga je het toch maar doen niet omdat je wilt verbeteren of upgraden maar puur vanwege het mooie en als die beter klinkt is dat nog mooi meegenomen. Mooi vond ik de Kuzma Stabi S altijd al maar sinds Stogi S12 VTA arm ervoor beschikbaar is gekomen was ik pas echt verliefd.
Eenmaal aangesloten op het systeem ga je zonder verwachtingen luisteren en het eerste wat gelijk opvalt is natuurlijkheid van het geluid met de Kuzma! Na nog langer luisteren en inspelen valt het alleen nog maar meer op met daarbij een behoorlijke dosis precisie en timing. Ik ben weer helemaal gelukkig, lang leve buitenland projecten.

Huidige set

Set 2

Set 3

Set 4

Set 5

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Hoofdtelefoon Audeze LCD-XC
Component audio streamers Auralic Aries Femto
Hoofdtelefoonversterker Ayon HA-3
D/A converter Chord Electronics Qutest
Overige kabels Oyaide Continental 5S v2 USB
Netfilter QRT QB4
Netsnoer Shunyata Research ZTRON Cobra
Interlink Siltech 330i

Mijn HiFi Geschiedenis
Ik ben opgegroeid in een omgeving waar muziek centraal stond, mijn ouders hadden namelijk een jukebox, gevuld met muziek uit die tijd zoals de Stones, Elvis, Creedence Clearwater Revival etc..., welke dagelijks aanstond.

Met acht jaar kreeg ik voor de Communie, mijn eerste stereo toren met het eerste LP`tje van Iron Maiden.

Vanaf mijn 12de kwamen de eerste componenten van Philips in het bezit, waaronder een surround reciever en cd-wisselaar. Deze set heb ik de nodige jaartjes gehad totdat ik ging samenwonen. De Philips set heeft toen plaats gemaakt voor een Yamaha surround reciever met DVD speler en een 5.1 set van Scandyna, de Micropods.

De speakerset ben ik met de tijd gaan upgraden door, de Cinepod centerspeaker vervolgens Minipod frontspeaker aansluitend ook de Minipod als rearspeaker.

Het vervolg werd, de overstap van Yamaha naar een Denon AVR-1910 en een PS3 als Blu-ray speler waarna............het virus langzaam aan begon.......

De Scandyna`s werden omgeruild voor een 5.1 set Boston Acoustics VS serie en de PS3 voor een Denon DVD3800BD, dat smaakte naar meer en stiekem betrapte ik mezelf erop dat ik vaak 2.0 aan het luisteren was met de BA VS260. De klank was net niet voor de volle 100% om alleen maar 2.0 te blijven luisteren. In de tussentijd vond ik dat de set niet meer in verhouding stond, Blu-ray vs AVR-1910 en was weer aan het upgraden geslagen waardoor de 1910 plaats moest maken voor de 4310. Die combo beviel stukken beter.

Met een gekke bui ben ik terug gegaan naar de Hifi zaak (H&C Hifi) waar ik de Boston`s had gekocht en mocht mijn 5.1 set inruilen, met bijbetaling, voor een paar vloerstaanders, de Boston Acoustics VS336. Dit was een mooie upgrade alleen als perfectionist ga nog verder fine tunen totdat de ideale set gevonden is, als die bestaat!

Set samenstelling:
AVR-4310 in gebruik als voorsterker in combinatie met een Chord eindversterker, de Mezzo 50.
Gebruikte interlink in deze combinatie een, Siltech SQ-28 Classic.
Als frontspeakers heb ik een setje Boston Acoustics VS-336, bi-wire aangesloten met 2 sets Siltech Paris MXT met WBT pluggen.
Momenteel maak ik veel gebruik van steaming, voor het streamen van muziek gebruik ik met name, een Macbook pro 13" of Iphone4 in combinatie met de Chordette gem. Gebruikte interlink, een DiMarzio Super M-path.
Cd`s, DVD`s en Blu-ray`s worden afgespeeld op de Denon DVD3800BD welke zijn verbonden met Oehlbach XXL hdmi kabels naar zowel de AVR-4310 als de LED-tv.

Update:
De Denon home cinema componenten verkocht nadat ik de Chord stereo eindversterker enige tijd in gebruik heb gehad. Mijn nieuwsgierig was te groot naar het echte stereo geluid en heb daardoor de Chord Prima voorversterker gekocht. Beiden componenten via de gebalanceerde uitgang gekoppeld met een Siltech interlink, de SQ-110 Classic XLR. Hierdoor bemerk ik een complete synergie tussen alle componenten. De Chordette gem is verbonden met de SQ-28 Classic RCA.

Update:
De Siltech MXT Paris samen met de Van den Hul Mainstream powercord vervangen (toevallig omdat iemand daarin interesse had).
De vervanging is een Siltech 220L G7 luidsprekerkabel en een Nordost Vishnu powercord. Resultaat; BREATHTAKING!!

Small update:
Op aanraden de Amarra 2.3.1 Mini uitgeprobeerd! Met als gevolg dat het resultaat zo verbluffend was, dat ik de software aangeschaft heb. Een absolute aanrader voor Apple iTunes gebruikers. Tevens de Siltech SQ-28 Classic vervanging met een Nordost Fyr interlink!!

Enfin ik ben besmet met het Hifi virus en dat bevalt zeer goed, ik geniet dagelijks, zelfs elke dag nog meer van de muziek..........

Update:
Afgelopen weekend een paar stoute schoenen aangetrokken en heb de Boston`s verkocht. Daarmee de beste keuze gemaakt wat betreft de stereoset en een paar Diapason Karis gekocht. Wat een prachtig geluid voor zo`n kleine speaker!! Veel detail en stage met een behoorlijk strak en vol laag voor de afmeting!!!

Update:
Eindelijk een buizen cd speler gekocht, Raysonic CD 138, resultaat nog meer stage en rust en vooral 3D-3D-3D........simpel weg heerlijk.

Update:
Diapasons geplaatst op gevulde stands. Installatie geplaatst op eigengemaakt meubel van RVS en 4cm dik massief eiken hout.

Update:
Op advies de Quantum QB4 incl. Nordost Vishnu powercord aangeschaft. Wat kan ik daarop zeggen.....WOW meer diepte, veel meer diepte....het lijkt alsof ik geen achterwand meer heb. Stemmen, houtwerk etc. lijken veel realistischer, de live ervaring is enorm!!

Update:
Alles een nieuwe start gegeven en de complete set ingeruild voor een stapje hoger!!
Amp: AMR AM-77.1 geïntegreerde hybride versterker
Speakers: Diapason Karis N.W. II
Netfilter: Quantum QB4
Powercords: Nordost Vishnu
LS kabel: Siltech 220L G7
Interconnect: Nordost Tyr
DAC: North Star Design Essensio 32bits/192kHz
Coax: Nordost Silver Shadow
Extra software Macbook pro, het muziekprogramma Amarra Mini.

Update:
Aparte audiogroep aangelegd. Siemens SITOR, Kemp Power Cable 5 mkIV met Furutech FI-25 stekker. Kabel is rechtstreeks aangesloten op het QRT QB4 stekkerblok. Versterker en stekkerblok los geaard met Oehlbach Silverstream kabel aan een aparte grondpen.
Effect is toch wel veel groter dan verwacht, meer ruimtelijkheid en nog beter aftekening van de instrumenten. Het laag is nog strakker.
Absolute aanrader in verhouding tot de kosten!!

Update:
Na een lange test dan toch de AMR CD-777 aangekocht.

Update:
Oeps I did it again........kon een mooie deal niet ontlopen en heb de CD-777 en Diapason`s ingeruild voor een nieuw setje Marten FormFloor speakers. Eerste hoorbare verschillen air, air nog meer air. Klinkt lekker luchtig met een stevig laag en ze zien er uiteraard nog mooi uit!

Omschrijving van het geluid is:
Natuurlijk en puur......

Huidige setting:

Versterking: AMR AM 77.1 Hybrid
integrated dual mono amp.
Bron: Simple Audio
Speakers: Marten Design FormFloor
Bekabeling: Nordost Brahma powercord
Nordost Tyr interlink
Siltech 220L luidsprekerkabel
Stroom: Nordost QRT Qbase 4
stekkerblok
Nordost ORT Qv2 Netfilter
Nordost QRT QX2
Kemp powercable V
Siemens SITOR klankmodule

With Special Thanks to Alex Loth van A10Audio en Menno de Vries van Highender voor hun uitstekende service!!!

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Live, natuurlijk en sprankelend.......zoals ik het fijn vindt.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Eigen luisterkamer, geluiddicht geïsoleerd met IsoFix en Kurkwand. Hoogpolige vloerbedekking op de vloer in een van ruimte van 7,00x3,80m.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Streamingdienst Tidal & 120gb (+500 cd`s) aan geripte muziek

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
Wekelijks


Hobbies
Audio en sport

Overige
Muziekliefhebbers zijn altijd welkom om eens te komen luisteren naar mijn set. Neem gewoon lekker je favoriete LP-tje mee en Enjoy!!

Mark Jansen


Set 1

Leeftijd 41 jaar
Beroep Regiomanager
Set Stereo
Nieuwprijs 12.700
Door mij betaald 10.500

Deze set is online gezet op
09-juni-2011 . Ondertussen is deze pagina 47086 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 20-maart-2019


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 28 m2
 • Afmeting 7 bij 4 meter
 • Hoogte 2.1 meter
 • Inhoud 58 m3

Muziekvoorkeur
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Metal
 • New Age
 • Blues
 • Electronic
 • Lounge
 • Rock `n Roll
 • Symphonisch
 • Techno
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Horror
 • Oorlog
 • Actie
 • Thriller
 • Zwarte komedie

Muziek top 10
 • King Crimson - In the Court of the Crimson King. (LP)
 • Pink Floyd - Animals (LP)
 • Pink Floyd - London 1966-1967 (LP)
 • Joe Bonnamasa - Acoustic Evening in Vienna (LP)
 • Radiohead - Live in Berlin (LP)
 • Diverse artiesten - The Very Best of MTV Unplugged 1 & 2 & 3 (CD)
 • Diverse Artiesten - The Best of 2 meter Sessies (CD)
 • Metallica - S&M (LP)
 • The Red Devils - King King (LP)
 • Alice in Chains - MTV Unplugged (LP)

Links vrienden
Bladeren tussen sets